El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, acompanyats del director territorial de Serveis de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, han presentat aquest dijous el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat a la Zona Portuària Nord, que suposarà una inversió pública d’11 milions d’euros a distribuir en vuit ports gironins al llarg de quatre anys.

Els objectius estratègics del Pla són la protecció i l’abric dels ports, la mitigació del canvi climàtic, l’impuls als sectors pesquer, nàutic, comercial i de creuers, i la millora de la connexió entre els ports i els nuclis urbans. Els ports han de continuar sent centres de dinamització socioeconòmica per al territori.

Gómez Comes ha destacat que el Pla preveu inversions privades als ports de la Zona Portuària Nord per valor de més de 13,4 milions, de manera que el total d’inversió en aquest quadrienni serà de 24,4 milions d’euros. En conjunt el Pla d’inversions pel que fa als vuit ports gironins “ha de millorar les infraestructures i permetre desenvolupar amb més qualitat i eficiència les activitats portuàries, per continuar posicionant els ports gironins com a motors econòmics de la demarcació”, ha afegit Joan Pere Gómez.

Per la seva banda, Vila ha subratllat que “malgrat la crisi, Ports de la Generalitat durant aquest temps ha fet un esforç econòmic perquè les instal·lacions portuàries continuïn essent competitives. Amb aquest nou pla que es presenta avui, els vuit ports gironins tindran una inversió important i justa”.

Inversió pública als vuit ports gironins

La Zona Portuària Nord rebrà 11 milions d’inversió pública entre el 2019 i el 2022, als ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses i l’Escala (Alt Empordà); l’Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Blanes (Selva). El gerent de Ports de la Generalitat ha detallat les actuacions públiques que es faran als ports gironins i ha posat en valor “el paper de l’Administració portuària amb una forta inversió per donar més recer als ports, impulsar les activitats portuàries, integrar les façanes marítimes, potenciar l’eficiència energètica i mitigar el canvi climàtic”. Així, els projectes més destacats als ports gironins seran els següents:

Llançà (230.000 euros)

Reforç dels blocs d’escullera que protegeixen la zona d’aparcament de la Gola, a causa de la pèrdua i la fragmentació del material existent amb els temporals de llevant, amb l’objectiu d’oferir un millor servei als usuaris de l’aparcament. També es realitzarà l’adequació de l’edifici de serveis per optimitzar l’atenció als operadors portuaris i els ciutadans.

El Port de la Selva (975.000 euros)

Entre les millores per al sector pesquer hi ha la instal·lació d’elements atenuadors de l’onatge per a la protecció i la reducció de l’agitació de la dàrsena interior i, la neteja dels fons marí del moll de la Timba, per restituir els calats i millorar l’operativitat de les embarcacions pesqueres. També s’adequaran els edificis de serveis situats al dic d’abric per assegurar la seva funcionalitat i posar-los en valor per a futures activitats. A més, l’esplanada del moll Tester i el vial es pavimentaran.

Dins del Pla d’inversions, a la tardor de 2019, es preveu urbanitzar l’avinguda Josep Vicenç Foix per millorar la integració port-ciutat, amb la supressió de barres arquitectòniques, l’ordenació de les terrasses, la creació de zones per a jocs infantils, la renovació de les xarxes de serveis, la pavimentació de l’espai i la dotació d’enjardinat i mobiliari urbà.

Roses (555.000 euros)

El reforç del dic de recer amb l’adequació de l’escullera i la urbanització del vial del dic, permetran potenciar la mobilitat dels vianants amb un nou itinerari públic. Així mateix, es recuperarà el calat de la zona del moll de ribera amb una neteja del fons marí per millorar l’operativitat dels vaixells. En matèria d’integració port-ciutat, s’adequarà l’eix central com a element vertebrador del port i la urbanització de l’espai. També es preveu fer un cobert de caixes per donar suport al sector pesquer com a inversió publicoprivada.

L’Escala (475.000 euros)

Destaca una inversió per donar major funcionalitat al port i millorar la infraestructura per al recer d’embarcacions i les activitats que s’hi desenvolupen, amb la instal·lació d’elements atenuadors de l’onatge per a la protecció de la dàrsena interior. Així mateix, a la zona de l’aparcament es reposaran els paviments amb llambordes i les voreres, finalment l’espai s’ ha de connectar urbanísticament al seu entorn.

L’Estartit (1,8 milions)

La urbanització ha d’impulsar el passeig marítim de l’Estartit com a eix vertebrador entre el port i el teixit urbà. Un espai que ha de permetre potenciar noves activitats econòmiques de l’àmbit portuari i municipal lligades a la façana marítima, així es crearà un nou pol d’activitat que ha de generar turisme i dinamisme econòmic a la ciutat. El passeig tindrà espais per a ciutadans, zones arbrades i enjardinades, i s’eliminaran barreres arquitectòniques per facilitar la mobilitat dels vianants. Per aquesta actuació la inversió serà publicoprivada.

Palamós (4,6 milions)

El projecte per adequació de dic de recer del port de Palamós, que actualment es troba en licitació i es preveu adjudicar a finals d’abril, preveu la reposició de peces d’escullera i blocs de formigó al llarg del dic per disminuir els ultrapassaments que pateix la infraestructura amb els temporals, amb l’objectiu de millorar la funcionalitat del dic i donar recer a les embarcacions i les activitats que s’hi desenvolupen. S’ha d’adequar l’esplanada posterior del magatzem de la Pedrera i reposar els paviments. A més, s’ha de fer la millora estructural de l’edifici de la llotja i la reposició del paviment a la zona de comercialització del peix per donar millor servei als pescadors. Així mateix, s’ha de reformar l’interior de l’edifici de serveis de Ports de la Generalitat per redistribuir els espais i donar millor servei als usuaris.

Sant Feliu de Guíxols (475.000 euros)

Una de les actuacions és l’estabilització dels talussos que hi ha al camí d’accés a la cala Jonca que transcorre per dins de la zona portuària, per tal de garantir la seguretat dels usuaris. També s’urbanitzarà un tram del carrer Cristòfol Colom per millorar l’accessibilitat i integrar millor el port amb la ciutat. A la zona pesquera, a l’edifici de la llotja es canviaran els revestiments, els tancaments i els aïllaments. Així mateix, es faran millores a les casetes de pescadors.

Blanes (1,2 milions)

Destaca la substitució de la coberta de la llotja per millorar-ne l’estructura i l’aïllament. A més, s’adequaran els magatzems complementaris per millorar els serveis dels pescadors. Així mateix, l’antiga llotja es rehabilitarà per posar-la en valor per a futures ocupacions, mitjançant la col·laboració publicoprivada. Per potenciar la integració del port i la ciutat, i l’accessibilitat dels vianants es renovarà el paviment de l’esplanada i el vial del port.

Nous equipaments

Als vuit ports gironins es preveuen renovar els equipaments d’aspiració i tractament d’aigües residuals i de sentines, per posar equipaments tecnològicament més adaptats a les necessitats actuals per millorar la gestió. Aquest servei el presta Ports de la Generalitat directament per a les embarcacions de pesca i de nàutica popular. A la resta d’embarcacions professionals, creuers i mercants, el servei el presten directament les empreses autoritzades.

A més, es renovaran els elements d’emergència com ara escales de seguretat al moll i la seva senyalització. Així mateix, s’instal·laran mòduls d’emmagatzematge per a barreres anticontaminació i altres elements per usar en cas d’emergència, això com la millora de la senyalització de la xarxa d’hidrants.

Les canonades de serveis d’aigua i electricitat es canviaran al Port de la Selva, Roses, l’Escala i Palamós. Al mateix temps, s’implantaran sistemes de telegestió en el consum d’aigua i electricitat per estalviar recursos energètics.