Dilluns vinent començaran les obres de reforma de la cruïlla entre els carrers de Reggio Emilia i del Riu Cardener. L'objectiu d'aquesta actuació és eliminar la rotonda existent en aquest encreuament i crear un espai de circulació regulat per semàfors per millorar tant el trànsit com la seguretat de vehicles, bicicletes i vianants.

Es preveu que les obres, adjudicades a la UTE Construccions Fusté SA - Àrids Vilanna SLU per 699.424,77 € (IVA inclòs), tinguin una durada de quatre mesos. El projecte inclou també la reordenació de l'àrea d'aparcament que hi ha en aquesta zona, per tal d'integrar-la millor a l'entorn i adequar-ne l'accés, i la reforma del passeig central, que limita els dos sentits de circulació. En el marc de les actuacions es preveu substituir també els punts de llum existents per nous llums LED i ampliar els punts actuals d'enllumenat.

Les actuacions comportaran diverses afectacions a la circulació a la zona i han de servir per pacificar la zona, que durant molts any ha viscut i patit accidents per l'excés de velocitat dels vehicles per la forma de la rotonda. Les més importants seran el tall dels carrers de Reggio Emilia (en el tram entre el carrer d'Emília Xargay i el carrer d'Albi) i l'avinguda de Lluís Pericot (en el tram entre el carrer del Mas Aragai i del Riu Freser). A més, per garantir la fluïdesa dels desviaments i pacificar l'entorn de les escoles Garbí i Marta Mata, es canviarà el sentit de circulació al carrer d'Emília Xargay (serà de sentit únic des de l'avinguda de Lluís Pericot fins al carrer del Migdia), al carrer de Joaquim Riera Bertran (s'invertirà el sentit de circulació i se circularà del carrer del Riu Cardener cap a Emília Xargay), al carrer de Josep Maria Pagès (s'inverteix el sentit i se circularà des del carrer d'Emília Xargay cap al carrer d'Avel·lí Artís) i al carrer del Riu Cardener (s'invertirà el tram des del carrer del Riu Freser cap al carrer de Joaquim Riera Bertran). També quedaran afectats diversos guals dels trams tallats.

A més d'aquests canvis, les obres afectaran les línies del bus urbà L2 i L10. Les parades de la L2 situades al carrer de Reggio Emilia i al carrer del Riu Cardener es traslladaran al carrer de Barcelona (abans de la rotonda de Mas Gri i al número 195, respectivament). Les parades de la L10 situades al carrer de Reggio Emilia, al carrer d'Albi en direcció al centre de Girona i al número 191 del carrer del Migdia quedaran anul·lades. L'autobús de la L10, en direcció al centre de Girona, continuarà per la pujada de la Creu de Palau (amb les parades corresponents) fins a l'avinguda de Lluis Pericot, on girarà a l'esquerra en direcció a Avellaneda fins al carrer d'Emilia Xargay, on tornarà a agafar el recorregut habitual al carrer del Migdia i farà la primera parada al número 167 d'aquesta via.

Durant el període d'obres s'anul·laran de forma provisional els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del carrer de Reggio Emilia i es deshabilitaran els contenidors de residus dels trams tallats.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que aquesta "és una de les obres més importants previstes per aquest govern, amb una inversió que es destinarà sobretot a millorar el que era un punt negre viari a Girona. Amb la reordenació de l'espai volem garantir la seguretat dels veïns i veïnes i els vehicles que hi circulen, i més tenint present que està a tocar d'una escola". Madrenas ha demanat "comprensió" per les afectacions que es produiran en el sector mentre duren les obres, i ha destacat que s'ha buscat la manera d'alterar el mínim possible els serveis i la via pública durant els treballs.

Durant el període d'obres, es recomana utilitzar el transport públic o el cotxe compartit, en la mesura del possible, o bé buscar circuits alternatius de circulació i accés a la ciutat.