El PSC va commemorar ahir amb un acte a Girona el lligam històric entre sindicalisme i socialisme. Presentat per la portaveu del grup municipal, Silvia Paneque, la jornada va comptar amb la presència del secretari general d'UGT (1994-2016) Cándido Méndez.

En el seu discurs va destacar l'assoliment de la Constitució espanyola posant sobre la taula diferents dades. La més rellevant va ser el percentatge de la classe mitjana; mentre que el 1975 només representava el 15% de la societat, el 2000 ja era el 85%. «Havíem multiplicat per gairebé sis el nivell de renda, en el marc de la Constitució espanyola», va destacar Méndez, afegint que això va ser gràcies als «serveis públics, la negociació col·lectiva desenvolupada pels sindicats i la política fiscal». «Hem fet un esforç molt important, hem sabut aprofitar bé la constitució», va afirmar. D'altra banda va voler recordar que la Constitució va sorgir d'una «dinàmica de baix a dalt».

L'acte també va comptar amb el conseller de Treball i Indústria (2003-2006) Josep M. Reñé, qui va voler destacar el nexe d'unió entre el sindicalisme i el socialisme que és, segons ell, «el treball». «Continuar plegats es basa en una cosa: el treball continua sent el primer factor de socialització i de conquesta de drets», va exposar.

La jornada també va comptar amb Xavier Casas, secretari general de la UGT comarques gironines, i Bartomeu Compte, de CCOO.