El grup municipal IPS-CUP de Salt va presentar el passat divendres la seva candidatura per a les pròximes eleccions municipals. Amb el lema "Som i seguim", l'acte va estar encapçalat per la cap de llista del grup, Cris Sibina i va omplir part de la biblioteca Iu Bohigas.

Sibina lidera la candidatura pels comicis del 26 de maig juntament amb tres dones més: Marta Guillaumes -actual regidora d'Entorn Natural- i Anna Burrassó. "Tres dones encapçalem la llista perquè creiem que les dones tenim molt a aportar en aquesta societat encara molt patriarcal", va confessar Sibina. Per altra banda, Burrasó va destacar que les tres procedeixen del món associatiu i dels moviments ciutadans.

Tot i que la formació va explicar que "de mica en mica" aniran presentant el programa electoral, el divendres van donar algunes pistes de cap a on anirà. Sibina va posar molt èmfasi en el fet d'aconseguir que "el jovent se senti identificat i representat pel seu poble". En la mateixa línia, Burrasó va explicar que el "gran potencial que tenim són els joves que han de poder gaudir de moltes oportunitats".

Per altra banda, la regidora Marta Guillaumes va explicar que l'objectiu més important pel grup "és posar la vida de les persones al centre i que no sigui el capitalisme el que defineixi el nostre futur". També va exposar que "cal pensar globalment però actuant localment prenen decisions sostenibles que no hipotequin el futur de la societat".

La formació també va dedicar un moment a recordar els inicis del grup. La candidatura de la CUP va prendre forma a Salt a les eleccions municipals el 1987 i amb diferents formes i noms ha arribat fins avui sota la formació d'IPS-CUP. "Creiem que continuant presents a l'Ajuntament de Salt tenim més possibilitats de seguir impulsant canvis importants, tenint en compte les limitacions de competències i recursos que tenen les administracions locals", va recordar Ramon Muñoz, qui va ser el primer regidor de la candidatura.