20 de febrer de 2019
20.02.2019

La «roda de la mort» encén les emocions del Festival del Circ

Els colombians The Flyers Valencia aixequen passions i esglais a la carpa de la Devesa · L'espectacle vermell inclou salts entre màstils bàscules de pànic, salts de corda trepidants, funambulistes fent tombarelles a la corda i un pare que mou el seu simpàtic fill com si fos un ninot

20.02.2019 | 06:30
Cintes aèries vietnamites del Duo Hien Phuoc i doble màstil de l'espectacle del sextet etipo Ethioselam.

La segona jornada del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, corresponent a l'espectacle vermell, va provocar emocions, tensions, somriures i aplaudiments entre els espectadors de la carpa de la Devesa. La major aclamació va recaure en els colombians The Flyers Valencia i la seva «roda de la mort» amb un salt mortal inclòs que van encendre la passió i els esglais dels més de 2.000 presents. Robinson i Carlos se la van jugar fent piruetes de vertigen a dins i a fora de dues rodes en moviment i penjant a l'aire. Veient això, hom pensa: que no s'abaixi mai el teló.

No va ser, però, l'únic moment que va generar furor entre els espectadors. «La Troupe Krasnov» amb el seu funambulisme que incloïa tombarelles sobre la corda, l'estètica vietnamita amb cintes aèries, els salts de corda simultanis dels mongols Marionette's Dream i la seva pricensa amb el cabell blau, els diabolos embogits dels xinesos Fujian Acrobatic Troupe, els salts entre màstils allargats dels etiops Ethioselam i dels patriòtics russos de la premiada família Saralev també van rebre forts aplaudiments. Uns altres que no fallen mai són els nord-coreans que ahir van oferir equilibris en trapezis i un reguitzell de salts en una bàscula furibunda que va deixar la boca oberta als presents amb un quintúple salt mortal.

El públic va gaudir amb el pare i el simpàtic fill ucraïnès Danylo i Oscar que es movien d'un costat a l'altre mà en mà amb el menor com si semblés un ninot i mostrant la seva felicitat a cada exercici.

El festival segueix tres dies amb diferents sessions dels espetacles vermell i el blau (d'on van sortir aclamats els també colombians Martínez Bro, les nord-americanes Luna Storm i el rus Denis Degtyarev). Dels artistes de tots aquests dies, els millors competiran a la gran gala final del dimarts on s'entregaran els trofeus Elefant d'Or.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook