L'Ajuntament de Girona, a través del Girona City Convention Bureau & Palau de Congressos, ha participat aquest cap de setmana en l'Spring Meeting que ha organitzat l'European Cities Marketing a Edimburg. La trobada, en la qual han participat més de 200 professionals de la gestió i la producció d'esdeveniments, ha tingut lloc del 13 al 16 de febrer a la capital escocesa.

Durant tres dies, professionals especialitzats en la gestió d'esdeveniments culturals, esportius, tecnològics i formatius, han representat les diferents ciutats que tenen trajectòria en aquests àmbits i han exposat els seus casos d'èxit i fracàs. A més, s'ha debatut sobre el present i el futur de l'organització d'esdeveniments.

L'European Cities Marketing (ECM) és una associació de la qual és membre l'Ajuntament de Girona des del 2012 i que treballa per gestionar les destinacions turístiques i donar eines per potenciar les marques turístiques de les ciutats. Amb més de 110 membres de més de 80 ciutats europees, ECM és una gran plataforma que permet intercanviar coneixements i experiències, a més de conèixer de primera mà les darreres novetats tecnològiques en el sector del turisme a les ciutats.

"Per a Girona és molt important formar part d'aquesta associació d'àmbit europeu i establir una xarxa important de contactes amb destinacions europees similars amb les quals puguem compartir experiències i coneixements", ha ressaltat la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.