La Diputació de Girona obrirà properament una línia d'ajuts de 600.000 euros per als municipis que van patir danys causats per fenòmens meteorològics "excepcionals" el segon semestre del 2018. Això inclou els desperfectes dels aiguats en diferents comarques gironines, com el Ripollès i l'Alt Empordà, que hi van haver a finals de l'any passat. Se subvencionaran les actuacions fetes per consistoris i entitats municipals descentralitzades de la demarcació entre l'1 de juliol del 2018 i el 29 de març d'enguany. Cada ens local podrà sol·licitar entre 1.000 euros i fins a 100.000 euros com a màxim.

L'obertura de la línia d'ajuts es va aprovar per unanimitat a la comissió informativa de la Diputació de Girona d'ahir dimarts. L'objectiu de la convocatòria és la de "subvencionar les despeses municipals en béns corrents i serveis i/o inversions reals derivades d'actuacions municipals efectuades en béns i serveis de titularitat i competència municipal per atendre danys, desperfectes i altres incidències derivades de les situacions meteorològiques excepcionals sofertes durant el segon semestre del 2018 en diferents comarques gironines".

Les bases dels ajuts es portaran al ple que l'ens celebrarà el pròxim 19 de febrer. També està previst que s'ampliï la dotació més endavant. Cal recordar que quan es van aprovar els pressupostos de la Diputació de Girona per aquest any ja es va anunciar una partida inicial de 250.000 euros per pal·liar les conseqüències dels aiguats.

Els aiguats van comportar importants danys a indrets com a l'Alt Empordà i al Ripollès. En aquesta última comarca els desperfectes dels aiguats del 15 d'octubre del 2018 van causar danys valorats en 1,86 milions d'euros en àmbits com l'urbanisme i instal·lacions municipals, comunicacions, camins rurals i lleres.