La coberta de la pista poliesportiva de Fontajau costarà un total de 452.298 euros. L'Ajuntament de Girona acaba d'adjudicar les obres a l'empresa Construo Construccions Generals SL, després que l'empresa hagi obtingut la millor puntuació en el concurs públic obert pel consistori.

Cobrir la pista és un reclam dels veïns del barri de Fontajau i una de les propostes seleccionades en els pressupostos participats del 2017 i del 2018. En aquest punt, situat entre l'avinguda de l'Amical Mauthausen i el carrer d'Antoni Varés Martinell, s'organitzen moltes activitats esportives i socials.

El projecte va ser aprovat el setembre de l'any passat per la Junta de Govern. Ara, un cop adjudicades les obres per la Mesa de contractació de l'Ajuntament, es preveu que els treballs comencin en breus i que durin un període de quatre mesos.

La coberta ha de permetre augmentar la polivalència de l'espai, situat al costat de la guingueta del barri. La pista poliesportiva del parc de Fontajau és un espai de pràctica esportiva lliure, a l'exterior, pavimentada amb rajola hidràulica premsada i equipada amb dues porteries d'handbol i futbol sala i dues cistelles de bàsquet.

Amb el cobriment de la pista, s'aconseguirà un espai cobert i pavimentat de 1.000 metres quadrats, amb ombra i aixopluc, que permetrà augmentar-ne la polivalència i l'ús social. A més, se substituiran els sistemes d'enllumenat nocturn i s'afegirà la senyalització del voleibol com a esport compatible amb l'espai. El projecte preveu una estructura amb una forma convexa en un lateral i conformada per jàsseres de fusta corbades.

Cobrir la pista poliesportiva del barri va ser la proposta escollida en els pressupostos participats del 2017 a Fontajau i s'hi van destinar els 40.502,35 euros dels quals disposaven els veïns i veïnes per aquell any. També va ser una de les dues propostes escollides en els pressupostos participats del 2018 i s'hi van destinar 10.000 euros més. Finalment, el pressupost del projecte ha ascendit fins als 454.589,17 euros.

Un total de quatre empreses es van presentar en el concurs públic convocat per l'Ajuntament de Girona. Construo Construccions Generals va ser la que va obtenir més punts. Tot i això, abans d'ajudicar-li l'obra, la Mesa va reclamar-li el pressupost detallat de l'obra, ja que « podia ser qualificada com a desproporcionada o temerària». Finalment, l'empresa va justificar la seva oferta i aquesta ha estat acceptada.