Els Mossos d'Esquadra de Girona van detenir dimarts el presumpte autor d'un robatori amb violència i intimidació a una dona gran a Girona. Els fets van ocórrer el passat dia 25 de gener, cap a les 11 del matí, en un edifici de l'avinguda de Sant Narcís.

Un individu va seguir una dona, de 97 anys, quan entrava al portal del seu edifici i va esperar que entrés a l'ascensor per abordar-la i robar-li amb violència la bossa de mà. Quan l'ascensor es va aturar el lladre va fugir ràpidament per les escales. La dona va intentar evitar que marxés amb les seves pertinences i va patir ferides que van necessitar assistència mèdica.

Arran dels fets, els mossos van iniciar una investigació per identificar i localitzar l'autor del robatori. Després de diverses indagacions, el 4 de febrer van descobrir la seva identitat. Es tractaria d'un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí del barri de la Font de la Pólvora de Girona.

L'endemà es va muntar un operatiu policial que va permetre la seva detenció. Segons un comunicat dels Mossos, la investigació no es dóna per tancada a fi de poder comprovar si podria estar relacionat amb altres fets.

El detingut, que té nombrosos antecedents, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Un robatori més

En els últims mesos s'han incrementat els robatoris a Sant Narcís. La setmana passada es va celebrar una reunió extraordinària sobre seguretat al centre cívic del barri amb representants de l'ajuntament i de la Policia Local de Girona. En ella, molts veïns van assenyalar problemàtiques concretes del seu dia a dia com són les ocupacions, els robatoris a l'interior de vehicles, habitatges, garatges, comerços o estrebades i assalts al carrer, alguns d'ells de manera molt violenta.