Pocs minuts abans de dos quarts de tres de la tarda, els Bombers de Girona van rebre ahir l'avís d'un incendi que afectava els números 24 i 25 del car­rer del Carme de Girona. Cinc dotacions de Bombers, la Policia Local, sis patrulles de Mossos d'Esquadra i tres unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar al lloc dels fets on es desprenien espurnes, espetecs i flames a la façana d'un edifici. Una fumerada negra va començar a alçar-se fent evident l'incendi que, segons apuntava ahir a la tarda el vicealcalde de Girona, Eduard Berloso, s'hauria produït per «un curtcircuit d'una instal·lació elèctrica del primer pis». Endesa va confirmar ahir que l'origen de l'incendi hauria estat a l'interior de l'habitatge fins a arribar a la instal·lació elèctrica que té la companyia a la façana i que va cap al carrer. Els tècnics de la companyia van tallar el subministrament elèctric d'un tram de la via i ahir al vespre van estar treballant per poder recuperar-lo. Els Bombers van apuntar que no hi havia ningú en el moment d'inspeccionar l'immoble, ja que una veïna i un grup de treballadors que estaven a l'interior van poder sortir de seguida al car­rer. El SEM va informar que no va haver-hi ferits, malgrat que es va atendre tres treballadors sense haver-los de traslladar a l'hospital.

El vicealcalde va explicar ahir que el bloc de pisos afectat s'estava rehabilitant, malgrat que els Bombers van notificar que tres immobles semblaven habitats, en un dels quals viu una veïna que va sortir ràpidament en assabentar-se de l'incendi. Aquests, la policia i tres ambulàncies van arribar uns quinze minuts després de l'inici del foc, van evacuar la zona més propera a la construcció i van tallar el tram afectat del carrer del Carme des de plaça Catalunya fins al pont de l'Areny, cosa que va provocar una gran expectació per part dels ciutadans que passaven a prop. Segons el testimoni d'un dels treballadors de les obres, el foc hauria començat al primer pis i hauria estat un dels operaris el responsable de fer el crit d'alerta perquè la resta dels seus companys, un total de 16 persones, marxessin el més ràpid possible de l'edifici. Segons aquest treballador, el foc es va propagar molt ràpidament. Els crits que hi havia foc a l'immoble van arribar també a l'única veïna que estava en aquells moments in situ i que de seguida va intentar sortir de casa. Aquesta va informar que té una altra veïna que en aquells moments no hi era. En el relat dels fets, Eduard Berloso va afegir ahir que «els treballadors que es trobaven a dins es van refugiar de seguida als pisos del darrere, que sembla que van ser els menys afectats, i ràpidament van poder baixar al carrer». Berloso va concretar que el foc hauria arribat a diverses plantes, començant per la primera fins a anar pujant cap amunt, tenint en compte que la infraestructura està composta d'una planta baixa i cinc pisos. Una cortina de plàstic i altres materials de les obres haurien intervingut en la propagació de l'incendi.

Segons determina el protocol en aquests casos, tècnics d'Endesa van arribar per desconnectar la instal·lació elèctrica i permetre que els Bombers poguessin treballar sense risc. Fonts de la mateixa companyia determinaven ahir al vespre que sembla ser que el curtcircuit s'hauria produït en una instal·lació elèctrica particular de dins del primer pis i s'hauria propagat fins a arribar a la instal·lació que té l'empresa a la façana exterior, cosa que va provocar espetecs i guspires. L'incident va afectar diverses línies elèctriques i tècnics d'Endesa van estar treballant ahir al vespre per poder reparar les línies afectades i tornar el subministrament elèctric al tram afectat del carrer del Carme. Endesa va apuntar que ahir cap a les vuit del vespre encara no s'havia recuperat la llum.

Sense ferits

Les persones que es trobaven a dins del bloc van poder sortir a temps, circumstància que va impedir que hi hagués ferits. El SEM només va haver d'atendre tres treballadors de les obres, un home de 36 anys, un altre de 55 i un de 62, per inhalació de fum i una mica d'ansietat, però cap d'ells es va traslladar a l'hospital.