El Departament de Salut ha detectat un cas de malaltia meningocòccica a Caldes de Malavella. El pacient, un nen d'aproximadament uns dotze anys, va ingressar a la UCI Pediàtrica de l'hospital Josep Trueta de Girona aquest cap de setmana i evoluciona favorablement, segons van informar ahir fonts del Departament de Salut, que assenyalen que es tracta d'un cas aïllat.

Des de la conselleria ja s'ha informat i donat tractament de quimioprofilaxis a l'entorn més proper de l'infant, tant familiar com educatiu.

La malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ i, malgrat que pot presentar-se a qualsevol edat, és més freqüent en nens d'entre un i cinc anys.

La malaltia meningocòccica pot produir una infecció generalitzada (sèpsia meningocòccica) o bé afectar només el sistema nerviós (meningitis).

Se'n produeixen casos tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot, quan hi ha dos o més casos relacionats, sobretot en familiars convivents i escoles.