La Diputació aporta aquest any 20.170.569,85 euros als ajuntaments de les comarques gironines per mitjà del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural. Concretament l'Alt Empordà rebrà una subvenció de 4.891.896,66 euros.

Amb aquestes ajudes, la corporació ajuda a garantir el finançament dels serveis municipals obligatoris (com ara l'enllumenat públic, el clavegueram, l'accés a nuclis de població, la pavimentació de vies públiques, la neteja viària, etc.), a promoure activitats culturals, a afavorir l'accés a les noves tecnologies i a millorar camins municipals. L'import de la convocatòria ha augmentat de manera considerable els últims anys: aquest 2019 hi destina un 6,21 % més que el 2018 i un 34,56 % més que el 2017.

El programa es coneix com a «Fons de subvencions» i és una font important de recursos econòmics per als ajuntaments. De fet, respon al compromís d'assistència i cooperació de la Diputació amb els 221 municipis de les comarques gironines. A banda de l'augment de l'import que s'hi destina, dues novetats d'aquesta convocatòria són la modificació parcial d'alguns criteris d'assignació de les subvencions per afavorir els municipis petits i mitjans i la inclusió de les entitats municipals descentralitzades com a beneficiàries (en el cas de la demarcació de Girona, només hi ha la de l'Estartit).

Les sol·licituds per a aquestes subvencions es poden presentar a partir del 15 de febrer i fins al 15 de març per mitjà del web de la Diputació de Girona