L'Ajuntament de Girona ha acceptat fer la reunió per les reposicions pendents del TAV aquest divendres al migdia. La trobada se celebrarà a dos quarts de dotze a la subdelegació. Per part de l'Estat, hi assistiran el subdelegat, Albert Bramon, i representants d'Adif. La trobada es produirà després d'un creuament de cartes i diferents propostes per fer la reunió.

Per part de l'Ajuntament, hi assistirà el tinent d'alcaldia i regidor responsable del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, i tècnics municipals. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, com ja va fer saber al subdelegat, no hi anirà per incompatibilitats d'agenda. Li ho va fer saber en una carta enviada ahir, en què li explicava que per part municipal hi aniria Ribas, tot i que el dia que proposava la Subdelegació, inicialment el dijous al matí, no era compatible amb l'agenda del regidor responsable del projece ferroviari.

El consistori remarca que la trobada, entre d'altres, ha de permetre fixar calendaris per a la reposició de plaça Espanya. Fonts de la Subdelegació expliquen que la seva voluntat és «col·laborar» per tancar acords que permetin resoldre unes obres que «han causat moltes molèsties a una part important de la ciutadania» i que «s'han allargat massa en el temps».

Entre d'altres, hi ha la reurbanització de la plaça d'Espanya, que durant uns anys va acollir l'estació provisional d'autobusos i un tros del parc Central pendent d'urbanitzar, a tocar de la plaça d'Europa.