La Policia Municipal de Girona, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa van tornar ahir al matí al barri de la Font de la Pólvora en un nou operatiu contra el frau elèctric. Els tècnics van entrar a diferents escales dels carrers Avellaner, Castanyer i Roure, on es van inspeccionar 92 comptadors i es van detectar catorze casos de frau.

L'operatiu forma part dels dispositius periòdics que la policia i Endesa porten a terme per detectar casos de frau elèctric. «Com a Ajuntament, no hi tenim res a veure», va voler puntualitzar el vicealcalde de Girona, Eduard Berloso, desmarcant-lo dels que va anunciar el consistori que duria a terme per desconnectar aquells comptadors que no estiguin regularitzats.

Entre d'altres, els tècnics d'Endesa es van trobar fins i tot amb un cable que sortia d'un dels habitatges i que estava endollat directament a un fanal del carrer. El vicealcalde va dir que aquest operatiu «desgraciadament» confirma allò que ja va posar de relleu l'alcaldessa: que al barri hi ha veïns que punxen la llum «de manera perillosa» i perjudiquen aquells veïns que paguen regularment les seves factures (perquè s'acaben quedant a les fosques). De fet, Endesa va explicar que, tant bon punt els efectius policials van entrar a la zona, el consum elèctric en aquests tres carrers va arribar a baixar fins a un 65% i un 45% en el conjunt del barri.

Per altra banda, l'Ajuntament continua amb la seva campanya per lluitar contra el frau elèctric. Per ajudar aquelles famílies que s'han vist forçades a punxar la llum per necessitat, el consistori els va demanar que anessin a serveis socials per regularitzar la situació. També s'ha organitzat una reunió informativa per al proper 31 de gener.

A partir d'aquí, amb patrulles mixtes es comprovarà comptador per comptador i desconnectaran aquells que no tinguin contracte vigent. L'alcaldessa de Girona, a més, ja va anunciar que l'Ajuntament es personaria com a acusació particular contra aquells qui, de manera reiterada, continuïn punxant la llum.