Un total de 25 nous examinadors de la Direcció General de Tràfic (DGT) s'incorporaran en els pròxims dies a Catalunya, cinc dels quals arribaran destinats a Girona per reforçar l'equip actual. A la resta de demarcacions catalanes se n'incorporaran un total de 16 a Barcelona, 2 a Lleida i 2 més a Tarragona.

El BOE d'aquest divendres 25 de gener de 2019 publica la resolució del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública pel qual s'amplien les plantilles d'examinadors a les diferents prefectures; una incorporació que respon al compromís del Govern de seguir enfortint la plantilla i que servirà per pal·liar la situació de dèficit amb la qual es va trobar.

Els nous examinadors trenen un termini màxim de 30 dies per incorporar-se, moment en el qual ja es podrà ampliar el número de cites d'exàmens de conducció a disposició dels futurs conductors i de les autoescoles que els hauran format.

Amb aquestes noves incorporacions Girona passarà a tenir 11 examinadors; Barcelona 87, Tarragona 12, i Lleida 5.

A més de la contractació de més personal, el Ministeri també ha pogut resoldre les principals reivindicacions laborals d'aquest sector amb el pagament , com a productivitat especial, de de 250 euros/mes amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2018 per a tots els examinadors. A més, aquest any, en el Real Decret-Llei pel qual s'aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic pel 2019, s'incorpora, a l'article 21, la cobertura jurídica necessària per poder seguir pagant aquest complement específic. Una vegada convalidat el Real Decret-Llei s'ha iniciat l'expedient administratiu corresponent per a la seva incorporació a les nòmines.