24 de gener de 2019
24.01.2019

Nou dispositiu policial contra el frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora

Els tècnics d'Endesa han trobat un cable endollat directament en un fanal de l'enllumenat públic

24.01.2019 | 06:30
Nou dispositiu policial contra el frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora

La Policia Municipal de Girona, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa han tornat aquest dimecres al matí al barri de la Font de la Pólvora de Girona en un nou operatiu contra el frau elèctric. Els tècnics han entrat a diferents escales dels carrers Avellaner, Castanyer i Roure. S'han inspeccionat 92 comptadors i s'han detectat catorze casos de frau. Entre d'altres, els tècnics d'Endesa s'han trobat fins i tot amb un cable que sortia d'un dels habitatges i que estava endollat directament a un fanal del carrer. El vicealcalde Eduard Berloso diu que l'operatiu confirma que, al barri, hi ha veïns que punxen la llum "de manera perillosa" i posen en risc els altres.

A més, tant bon punt els efectius policials han entrat a la zona, Berloso ha dit que ha baixat fins a un 60% el consum elèctric en aquests tres carrers del barri.

L'operatiu que s'ha dut a terme aquest dimecres a la Font de la Pólvora forma part dels dispositius periòdics que la policia i Endesa porten a terme per detectar casos de frau elèctric. "Com a Ajuntament, no hi tenim res a veure", ha volgut puntualitzar el vicealcalde de Girona, desmarcant-lo dels que va anunciar el consistori per desconnectar aquells comptadors que no estiguin regularitzats.

El dispositiu ha mobilitzat dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra i dues més de la Policia Municipal, que han acompanyat els tècnics de la companyia elèctrica a inspeccionar els comptadors. L'operatiu s'ha centrat en tres carrers: Avellaner, Castanyer i Roure.

L'operatiu ha començat a les nou del matí i s'ha allargat fins a dos quarts de dues. En total s'han inspeccionat 92 comptadors, repartits entre els diferents blocs. I s'han detectat catorze casos de frau elèctric. Fins i tot, els tècnics d'Endesa han trobat un cable que sortia d'un dels habitatges que estava endollat directament a un fanal del carrer.

El vicealcalde ha dit que aquest operatiu "desgraciadament" confirma allò que ja va posar de relleu l'alcaldessa: que al barri hi ha veïns que punxen la llum "de manera perillosa" i posen en risc a la resta. De fet, la companyia elec`trica, Endesa, ha explicat que, tant bon punt els efectius policials han entrat a la zona, "el consum elèctric en aquests tres carrers ha arribat a baixar fins a un 60%". Endesa també ha detallat que comparant la potència registrada aquest dimecres durant l'operatiu amb la del dimarts a la mateixa hora, hi ha un 65% menys de consum. De retruc, també ha suposat que disminuís un 45% en el conjunt del barri de la Font de la Pólvora.

Això i els fraus que s'han detectat "no fan més que reconfirmar les sospites que teníem", ha dit Berloso. És a dir, que al barri hi ha gent que punxa il·legalment la llum "de manera perillosa", i que això també provoca talls elèctrics i perjudica aquells veïns que paguen regularment les seves factures (perquè s'acaben quedant a les fosques).

De termini, fins avui

Per ajudar aquelles famílies que s'han vist forçades a punxar la llum per necessitat, l'Ajuntament els va demanar que anessin a serveis socials per regularitzar la situació. I precisament, fins aquest dimecres el consistori ha reforçat el personal del Centre Cívic Onyar per assessorar aquells veïns que ho necessitin sobre els tràmits que han de fer. A més, també s'ha organitzat una reunió informativa per al proper dia 31 de gener.

A partir d'aquí, el consistori engegarà una campanya per lluitar contra el frau elèctric, amb patrulles mixtes que comprovaran comptador per comptador i desconnectaran aquells que no tinguin contracte vigent. L'alcaldessa de Girona, a més, ja va anunciar que l'Ajuntament es personaria com a acusació particular contra aquells qui, de manera reiterada, continuïn punxant la llum. Madrenas va deixar clar que això era un delicte i que, a més, els qui el cometen posen en risc la resta de veïns del barri (perquè les connexions fraudulentes poden provocar incendis als habitatges).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook