24 de gener de 2019
24.01.2019

Gran seguiment de la vaga a la Nestlé de Girona i el sindicats anuncien noves mobilitzacions

Un centenar de treballadors es concentren a les portes de la fàbrica, que té la producció aturada

24.01.2019 | 12:07
Gran seguiment de la vaga a la Nestlé de Girona i el sindicats anuncien noves mobilitzacions
Gran seguiment de la vaga a la Nestlé de Girona i el sindicats anuncien noves mobilitzacions

Els sindicats han xifrat en un 97% el seguiment de la vaga a la Nestlé de Girona, la primera que viu la fàbrica després de divuit anys. Asseguren que la producció de la factoria, tant de cafè soluble com en càpsules, està totalment aturada.

Un centenar de treballadors han format un piquet a les portes de la fàbrica i han escridassat els qui, a primera hora, han optat per anar a la feina (sobretot, personal d'oficines).

La vaga s'ha convocat en protesta pel bloqueig que viu la negociació del conveni col·lectiu, amb l'objectiu de pressionar la multinacional per aconseguir un increment salarial del 3%.

Els representants sindicals ja han anunciat que, si la direcció no mou fitxa, hi haurà noves mobilitzacions. Els qui s'han concentrat a les portes de la factoria avancen ara en manifestació fins a la rotonda d'accés a l'AP-7.

Seguiment massiu de la vaga de 24 hores a la fàbrica Nestlé de Girona, segons els sindicats. La UGT i la CGT asseguren que fins a un 97% dels treballadors s'han sumat a l'aturada, per denunciar el punt mort en què, des de fa mesos, es troba la negociació del conveni col·lectiu.

La vaga afecta més de 750 treballadors, que treballen tant en les línies de producció de cafè soluble com a la planta de Dolce Gusto (on es produeixen càpsules). Fins ara, l'aturada ja s'ha estès a tres dels quatre torns de treball (el de nit, que va començar ahir a les deu, i els de mati i el torn partit, que s'havien d'incorporar a la feina entre les sis i quarts de nou).

Segons concreten la UGT i la CGT, dos dels cinc sindicats amb presència al comitè, només s'han incorporat a la feina els serveis mínims (cinc treballadors per torn), el personal eventual i treballadors d'oficines. Precisament, aquest matí, els piquets que hi ha concentrats a les portes de la factoria han fet un "passadís de la vergonya" per deixar entrar aquests últims i els han titllat "d'esquirols".

Els sindicats asseguren que la producció a la factoria "està aturada al 100%" i ja anuncien que, si la direcció no mou fitxa, hi haurà més mobilitzacions. "Anirem fins allà on calgui, fins i tot davant la seu d'Esplugues", ha assegurat el portaveu de la UGT, Lluís Parra.

L'aturada s'ha convocat amb l'objectiu de pressionar la multinacional perquè, dins el nou conveni, incorpori una millora salarial del 3%. "Portem anys d'empobriment dels treballadors per pèrdua de poder adquisitiu; hem aconseguit vincular l'IPC al nou conveni, però no n'hi ha prou per recuperar el mínim perdut", diu Parra. Els sindicats critiquen que Nestlé només ofereixi un increment de l'1,5% fix.

Per la seva banda, el portaveu sindical de la CGT, David Gumà, ha celebrat el seguiment "massiu" de la vaga. "Hem aconseguit allò que volíem, que és visibilitzar el malestar de la plantilla", hi ha afegit.

Hores a la porta de la factoria
Els piquets porten hores concentrats a les portes de la factoria, on es van aplegar ja ahir a les vuit del vespre. A primera hora del mati, la protesta aplegava un centenar de persones. Els sindicats han desplegat pancartes, entre les quals hi havia lemes com "Per un conveni digne, vaga!!" i han corejat consignes com "Volem el 3%!" i "No estem a gust amb la vida" (en referència a l'eslògan dels anuncis que fa la multinacional).

Cap a les nou del mati, els concentrats s'han desplaçat fins a la rotonda que dona accés a l'autopista AP-7. Allà, han tornat a cridar consignes a favor de la vaga i també han aturat una estona el trànsit.

Ara, els piquets s'han tornat a replegar davant la porta de la fàbrica. Diuen que mantindran la protesta fins a quarts de tres de la tarda, quan s'ha d'incorporar el darrer dels torns afectats per la vaga de 24 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook