24 de gener de 2019
24.01.2019

Creu Roja estrena un vehicle tecnològic per a emergències

L'equip de voluntariat de les comarques de Girona es forma per utilitzar els recursos que ofereix

24.01.2019 | 09:58
El nou vehicle tecnològic de Creu Roja

El voluntariat de la Creu Roja a Girona es prepara per utilitzar el nou vehicle tecnològic que dona resposta des del lloc de l'emergència. Creu Roja ha programat per aquest dissabte, 26 de Gener a Palamós un curs de formació, adreçat al voluntariat i personal tècnic de la Institució de les comarques de Girona, que té com a objectiu dotar-los de les competències i habilitats necessàries per poder utilitzar els recursos que ofereix el nou "Centre Mòbil d'Operacions" de Creu Roja.

La jornada formativa permetrà formar als nous Operador/es Logístics del Centre Mòbil d'Operacions en les característiques principals i el funcionament bàsic d'aquest nou vehicle tecnològic d´última generació, adreçat a la Coordinació d'Emergències.

El vehicle té l'objectiu d'oferir la mobilitat de serveis i commodities tecnològics bàsics per a la gestió de les necessitats que puguin sorgir en situacions de grans emergències allà on es produeixin.

Telecomunicacions per ràdio, satèl·lit i Wi-Fi

El vehicle està dotat d'un equipament de tecnologia avançada integrat amb sistemes de comunicacions i equips de xarxa Wi-Fi pròpies. En cas d'emergència, l'equip professional de persones tècniques i voluntàries de la Creu Roja o d'altres cossos d'emergències intervinents tindran l'accés garantit gràcies a la xarxa de transmissió de dades que incorpora el nou vehicle, tant a través dels equips de ràdio – dels quals la Creu Roja disposa d'una de les majors xarxes desplegades a tot l'estat-, i també de tecnologia mòbil, i de les connexions via satèl·lit.

Altres equipaments o commodities integrats, permeten, a més, la càrrega d'aparells mòbils –un requeriment altament sol·licitat en situacions reals d'emergència-, o la gestió in situ de la comunicació interna i amb els mitjans inherents a una emergència. A més, altres serveis del vehicle permeten emetre avisos a la població per megafonia o de gaudir d'autonomia pròpia en el subministrament elèctric.

Una major integració dins de Protecció Civil

Amb aquest nou vehicle es pretén donar l'equipament òptim per a poder coordinar les accions dels efectius de Creu Roja de manera encara més eficient dins del sistema de Protecció Civil de Catalunya, del qual la Creu Roja en forma part dins del grup logístic que depèn de la Direcció General de Protecció Civil. D'aquest sistema en formen part també, altres cossos de seguretat i emergències, com Bombers, el Servei d'Emergències Mèdiques, Mossos d'Esquadra o els Agents Rurals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook