24 de gener de 2019
24.01.2019

Comarques gironines tanquen el 2018 amb 1.504 denúncies per violència masclista

La comissió institucional, amb representants de totes les administracions i col·lectius implicats, fa balanç de la situació dels dos últims anys

24.01.2019 | 09:47
La reunió de la comissió, celebrada ahir a la tarda

El 2018 es va tancar a les comarques de Girona amb la presentació de 1.504 denúncies per violència masclista i amb l'atenció de 1.558 víctimes, unes xifres lleugerament inferiors a les del 2017, quan es van denunciar 1.551 agressions.

L'última actualització de les dades de la violència de gènere es va donar a conèixer ahir en la comissió institucional que aplega la subdelegació del Govern de l'Estat, els departaments d'Educació, Salut, Interior i Treball, Afers socials i Famílies, l'Institut Català de les Dones, representants dels Mossos d'Esquadra, la judicatura, la Fiscalia, l'Institut de Medicina Legal, la Diputació de Girona, els consells comarcals, els ajuntaments, els col·legis d'advocats de Girona i de Figueres i el Col·legi de Periodistes.

Aquesta comissió, que fa el seguiment dels protocols contra la violència contra les dones a les comarques de Girona, no s'havia reunit des del 2016. L'any passat, la destitució de l'anterior delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, en aplicació de l'article 155, va impedir realitzar la sessió, motiu pel qual ahir, a més de fer balanç del 2018, també es va analitzar el 2017.

Entre altres qüestions, es va repassar la feina dels seus diferents grups de treball: de violència masclista, de persones grans, de mutilació genital femenina i de matrimonis forçats.

Els integrants de la comissió van condemnar el fet que durant els dos últims anys s'han registrat 16 feminicidis a Catalunya, dos dels quals han estat a les comarques gironines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook