Salt incrementarà els ajuts a l'habitatge en els pressupostos del 2019. L'equip de govern de Salt (ERC i IPS-CUP) i els tres regidors no adscrits del PDeCAT van firmar ahir l'acord pels comptes municipals d'aquest any, que ascendeixen fins als gairebé 28 milions d'euros. Un pacte que ja va avançar Diari de Girona la setmana passada.

Aquest acord ha estat possible després que s'incloguessin en el pressupost d'inversions tot un seguit d'accions. Una d'aquestes és la reurbanització de la vorera oest de la travessera Santa Eugènia.

Pel que fa als pressupostos, es mantenen els eixos de treball acordats el 2018 i s'estableixen noves inversions per al municipi que s'executaran durant aquest any. En l'àmbit de l'habitatge, s'incrementarà la partida pressupostària d'ajuts a les comunitats i s'ha acordat mantenir les bases actuals, que, segons expliquen des de l'Ajuntament, «han permès poder arribar a més comunitats que en convocatòries anteriors».

Per altra banda, els pressupostos destinen una partida al projecte Juguem i al suport als joves del municipi. Pel que fa a aquest punt es mantenen els assoliments i ampliació de recursos propis duts a terme aquest darrer any i es garanteix el desenvolupament d'aquelles accions previstes en el Pla Educatiu aprovat recentment.

Com a inversions previstes també s'inclouen en el pacte altres actuacions més puntuals de millora d'accessibilitat, reparacions puntuals de ferms i un reestudi de la parada d'autobús davant del grup Verge Maria.

Els partits que han arribat a l'acord exposen a través d'un comunicat que aquests pressupostos permetran «mantenir el ritme de millora pressupostària aconseguit els últims dos anys i que ha permès, gràcies a la reducció de l'endeutament, recuperar la possibilitat de poder fer noves inversions al municipi».