L'Ajuntament de Girona va decidir ahir ajornar els talls de llum previstos a Font de la Pólvora per detectar fraus perquè les famílies vulnerables puguin regularitzar les seves situacions elèctriques. Aquesta decisió va ser pactada amb els veïns del barri afectat, segons va explicar el consistori a través d'un comunicat.

L'Ajuntament havia anunciat aquesta setmana que a partir de dilluns que ve diverses patrulles mixtes formades per tècnics d'Endesa, Policia Municipal i Mossos d'Esquadra comprovarien els comptadors del barri i desconnectarien tots aquells que no tinguessin contracte vigent. Ahir, però, el consistori va anunciar que ajornaven la mesura després de rebre les primeres peticions per regularitzar el servei.

A banda d'ajornar els talls de llum, el consistori reforçarà el personal tècnic de serveis socials al Centre Cívic Onyar dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve, de 16 a 19 h, per informar els veïns sobre els tràmits que han de fer per arreglar la situació. L'Ajuntament també ha organitzat una reunió informativa amb els veïns del barri al mateix centre cívic el 31 de gener.

Previsiblement d'aquí dues o tres setmanes començaran els talls de les connexions a tots aquells immobles en què no hi hagi cap contracte amb una companyia elèctrica. Aquest seguit de mesures es van acordar en la reunió que van tenir dimecres representants veïnals del barri amb l'alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i cooperació de l'Ajuntament, Eduard Berloso.