Rosa Matamala i Jordi Rabionet han guanyat la vuitena edició de la Cursa i Marxa Popular de la Policia Municipal - Memorial Javi Hernández. La prova ha comptat amb la participació de 305 persones, dividides en les que participaven a la marxa, que ha començat a les 9.30 h, i les que corrien la cursa, que ha començat a les 10 h. A l'acte hi han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso; el regidor d'Educació i Esports, Josep Pujols, i l'inspector en cap de la Policia Municipal, Joan Jou.

El punt d'inici i d'arribada ha estat, un any més, el parc de les Ribes del Ter. El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida de la prova a la qual, enguany, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha sumat tot participant a la marxa popular. Els corredors han recorregut la Devesa i la llera del riu durant 5,5 km -en el cas de la marxa- i 7,7 km -en el cas de la cursa-, respectivament. També n'han format part diversos corredors acompanyats de les seves mascotes.

L'entrega de premis s'ha dividit en les categories següents: femenina, masculina i classificació interna (primer home i primera dona membres de la Policia Municipal de Girona). També s'ha entregat un guardó al participant més veterà i trofeus als dos primers corredors acompanyats de les seves mascotes.

A través del reconeixement i l'homenatge a la figura del company Javi Hernández, la cursa representa els valors fundacionals de la Policia Municipal, entre els quals destaca la solidaritat. Per aquest motiu, a través d'aquesta proposta cada any es dóna suport a una fundació o associació sense ànim de lucre.

En aquesta edició, s'han recollit uns 1.200 euros que es destinaran íntegrament a l'SJD Pediàtric Càncer Center, el centre d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. També amb voluntat solidària, aquest 2019 cada participant ha rebut un escut solidari de la campanya #pelsvalents, que es va engegar l'any passat per lluitar contra el càncer infantil i a la qual es van adherir gairebé la totalitat dels cossos de policia local de Catalunya. En aquesta ocasió les aportacions econòmiques s'han recaptat directament a través de les inscripcions, que contemplaven una col·laboració mínima de 4 euros per cada participant.