L'equip de govern de Salt (ERC i IpS-CUP) ha arribat a un acord amb els tres regidors no adscrits per als pressupostos de la vila corresponents a aquest 2019 i que s'hauran de debatre i votar en un ple municipal, probablement el dilluns de la setmana vinent. Es tracta de Josep Valentí, Anna Fusté i Fanny Carabellido.

Els tres representants independentistes van abandonar el mes de març de l'any 2017 el grup municipal de CiU, que continua encapçalant l'exalcalde Jaume Torramadé.

Actualment, els tres edils pertanyen al PDeCAT, que preveu presentar-se a les eleccions municipals com a Junts per Salt. L'acord i els detalls es faran públics al llarg del dia d'avui, probablement.

S'haurà de saber fins a quina quantitat s'enfila el pressupost, l'apartat d'inversions i ingressos i quins compromisos han adquirit els dos partits del govern amb els representants del PDeCAT que permetin validar l'acord.

Per als pressupostos de Salt corresponents a l'any 2018, el govern local també va tenir el suport dels tres regidors no adscrits. El pressupost municipal del 2018 va xifrar-se en els 25,6 milions d'euros.

Els dos anys anteriors (2016 i 2017), l'acord de l'equip de govern s'havia fet amb el grup del PSC, a canvi d'un seguit de demandes que posteriorment els socialistes van denunciar que no s'havien executat.