Un grup va recollir ahir unes 1.500 burilles de cigarreta en una hora pel centre de Girona. Van acudir a la crida de la plataforma «No més burilles a terra». Els voluntaris van començar la ruta per la plaça Marquès de Camps i van recollir les restes a carrers com ara la Gran Via de Jaume I, el carrer Santa Clara i la Rambla de la Llibertat, entre d'altres.

Les burilles recollides es guarden en bosses ermètiques i en garrafes perquè a nivell estatal està previst reunir-les totes un dia i crear figures amb les restes per anar-les repartint per diverses ciutats. L'ambaixadora de la plataforma a Girona, Rosa Ribera, ha explicat que aquestes campanyes de recollida pretenen «conscienciar a la gent perquè sàpiga que les burilles són un problema i que cal trobar mesures perquè no caiguin a terra i es puguin reciclar». «Per molt que es facin campanyes, la gent és molt incívica, es queixa»

Ribera lamenta que molta gent, ja rutinàriament, tira a terra les burilles sense ni tant sols pensar en què les pot llançar a les paperes després d'apagar-les bé. A Girona es pot fer gràcies als rascadors que hi ha a les papereres.

A més de recollir les burilles, els voluntaris van lliurar cendrers de butxaca als vianants que es van interessar i que prèviament els hi havia facilitat l'Ajuntament de Girona. La plataforma gironina preveu repetir l'acció d'aquí a uns mesos. «És important que se'ns vegi i es plantegin perquè hi ha gent que recull les burilles de terra», indica Ribera.

Ribera ha aprofitat per demanar que es netegin els cendrers que hi ha a la Rambla i que acumulen burilles des de fa setmanes.