Els alumnes de l'escola Les Deveses de Salt no han tingut classe avui al matí perquè feia massa fred a les aules arran de les baixes temperatures de la nit i la manca de funcionament de la calefacció. Quan s'ha obert el centre a les vuit del matí,s'ha posat en marxa manualment, la calefacció però s'ha vist que no hi havia temps per escalfar les aules. Davant d'aquest fet, la direcció del centre ha decidit enviar els alumnes a casa. A les tres de la tarda, els nens ja han pogut fer classe amb normalitat, segons ha apuntat el regidor d'Educació, Fermí Cunill. No obstant, el PSC s'ha queixat de la situació titllant-la de «vergonyosa» i acusant el govern de no saber gestionar.

Fermí Cunill ha explicat que els problemes van començar aquest dilluns i, que, tot i que semblaven resolts igualment es va decidir avisar els tècnics perquè revisessin la instal·lació. Aquest dilluns, el conserge va detectar que la calefacció s'havia d'engegar manualment al matí ja que no ho feia automàticament a les cinc del matí, tal i com estava programat. Un cop engegada va funcionar amb normalitat la resta del dia.

L'endemà dimarts hi van els tècnics i després de fer diverses comprovacions, segons Cunill, tot va funcionar correctament i es va deixar funcionant i en format manual per evitar problemes l'endemà dimecres. Però aquest dimeres, avui, s'ha tornar a trobar parada la calefacció i s'ha hagut d'engegar. De tota manera, s'ha decidit enviar els nens a casa fins a la tarda per tal que la temperatura fos la correcte.

Durant tot el matí s'han estat fent proves i s'ha descartat, inicialment problemes de gasoil, de programació, i de parades d'emergència. A la tarda està previst fer més proves i avui a les sis del matí estava previst que hi hagi un tècnic per validar que tot funcioni.

L'exalcaldessa i actual regidora del grup municipal del PSC Iolanda Pineda, ha lamentat a través de les xarxes socials la incidència tot dient que «és el tercer curs seguit» que «un dia o altre s'han de suspendre les classes per culpa de la caldera que no funciona prou bé». Des del consistori, però, no els consta que hagi succeït abans.

També l'alcaldable del PSC a Salt, Joan Martín, s'ha queixat de la situació. En aquest sentit, qualifica els fets com «una vergonya» i indica que «per situacions tan greus com aquesta, es va impulsar una Comissió de infraestructures en el marc del Consell escolar municipal. Però que el govern de ERC no té projecte per Salt, no compleix la seva paraula i tampoc sap gestionar», etziba.