La nova edició de la Marató de Donants de Sang espera duplicar les extraccions que es realitzen cada dia a l'Hospital Josep Trueta. D'aquesta forma s'espera passar de les 20 donacions a les 40 i aconseguir arribar a tenir reserves de sang per a deu dies.

Un acte al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona donarà inici aquest divendres a la campanya que s'allargarà fins al 18 de gener i que tindrà lloc als principals hospitals de Catalunya, com és el Trueta. L'objectiu del Banc de Sang és arribar a les 10.000 donacions a tot Catalunya durant aquests dies i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les festes de Nadal.

Enguany la Marató vol animar a tots els catalans a convertir-se en "sang fluencers", és a dir, a què es comparteixi la importància de donar sang per ajudar a salvar vides. La campanya promou que la gent doni sang i ho expliqui a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d'amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina.