Comença el compte enrere per a la celebració del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona. Enguany, l'espectacle incorporarà noves disciplines mai presentades en aquest esdeveniment com són el pal aeri i la roda de la mort. Dues atraccions que, segons el director del festival, Genís Matabosch, «transportaran l'espectador per un seguit d'emocions».

El xou, que tindrà lloc del 14 al 19 de febrer, comptarà amb un total de 76 artistes arribats de 12 països diferents que duran a terme un total de 24 atraccions inèdites a Europa. Destaquen importants grups acrobàtics de Corea del Nord, Xina, Rússia i Mongòlia.

El fet més rellevant, però, són les diciplines inèdites amb les quals comptarà enguany l'espectacle. Una d'elles és el pal aeri amb el qual el rus Denis Degtyarev farà acrobàcies. Aquest número, que protagonitza el cartell d'aquesta edició del festival, serà un dels més impactants i amb major risc. De fet, durant la sessió fotogràfica encarregada pel festival l'artista va patir una caiguda al buit que el va deixar en coma dos dies. «Va ser un moment molt difícil. Però per sort, 48 hores després es va despertar i no té cap seqüela», va explicar ahir Matabosch durant la presentació dels artistes del festival. Tot i l'ensurt, l'artista presentarà el seu espectacle Secrecy a Girona.

Una altra de les disciplines ­inèdites serà la roda de la mort que portaran els colombians The Flyers Valencia. «Aquesta és una atracció no apta per a cardíacs perquè provoca molts esglais entre el públic», va afirmar Matabosch. L'espectacle està a càrrec dels germans Robinson i Carlos, la tercera generació d'una nissaga colombiana experta en funambulisme i atraccions sensacionals.

El major creixement del festival

En aquesta edició, el festival viurà el seu major creixement. Per una banda, l'espectacle comptarà amb un dia més d'actuacions i amb una fira sectorial del Circ. Es manté la fórmula dels espectacles Blau i Vermell i l'Espectacle d'Or amb els guanyadors, però la gala final ja no es farà el dilluns sinó el dimarts 19, amb l'entrega dels elefants dalinians.

Una altra de les novetats és que aquest any es reduirà a la meitat l'ocupació del circ a la Devesa. Les tres carpes de menor dimensió que acollien el vestíbul, la zona VIP i l'WC desapareixaran i aquests serveis s'ubicaran al Palau de Fires. Una decisió que ha esta molt ben rebuda per part de l'Ajuntament de Girona. «Tenim una especial sensibilitat amb la Devesa, per això ens sembla molt adequada aquesta decisió», va explicar ahir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la presentació dels artistes del Festival.