L'Ajuntament de Salt ha sortit al pas de les acusacions d'«inacció» en la defensa del dret de vot dels immigrants. El tinent d'alcaldia d'Acció Social, Habitatge, Ciutadania, Ocupació i Participació, Ferran Burch (IpS- CUP), ha exposat un seguit d'accions per deixar clar que sí que han activat diverses mesures. Indica que a inicis de desembre es va fer la distribució d'un cartell informatiu de la Generalitat a tots els equipaments municipals i diferents comerços de la vila. També es va fer arribar la mateixa informació per correu electrònic als serveis i entitats que assessoren veïns.

Exposa, a més, que el 13 de desembre es va fer un acte públic al centre cívic Santa Eugènia juntament amb el Secretari d'Immigració, Oriol Amoròs, i la regidora de ciutadania de Girona, Eva Palau per exposar la importància del dret a vot i de «la necessitat que aquesta petita escletxa arribi a la màxima gent possible». A més, s'ha penjat també tota la informació a la web municipal amb un banner a la portada.

Està previst que entre ahir i dilluns es faci un enviament de cartes personalitzades als veïns i veïnes que tindran dret a vot per les eleccions municipals a Salt a través dels diferents acords. I per últim s'ha organitzat un acte públic a Salt per al dia 8 de gener amb la col·laboració de Càritas per resoldre possibles dubtes. Per últim, deixa clar que aquestes accions, eren urgents perquè hi ha tràmits que acaben al 15 de gener i que a, partir d'aquí i abans de les eleccions, s'empendran altres accions «per visibilitzar la situació en la quà es troben prop de 7.500 persones a Salt».

La plataforma pel Dret a Vot va denunciar fa uns dies «la inacció per part dels Ajuntaments de Girona i de Salt» en el seu compromís per defensar el dret de vot dels immigrats.