Treballador discret i incansable en favor de la ciutat de Girona que tant estimava, Pepe Guerrero, ha mort avui als 68 anys. Conegut activista veïna del barri de Germans Sàbat, va treballar molts anys a l'Ajuntament i va arribar a ser regidor de l'Ajuntament de Girona, als inicis d'Anna Pagans com a alcaldessa.

Pepe Guerrero va arribar de ben petit d'Andalusia, on encara més petit, havia cuidat un ramat de cabres. Ca treballar en diferents empreses de les comarques gironines com al gas butà de Caldes de Malavella. Abans d'anar a viure a Girona, va estar un temps a Maçanet de la Selva.

Finalment, ja a Girona, va entrar a la plantilla de l'Ajuntament. Aquí, va estar fent tasques a l'àrea de medi ambient en temes com ara el control de plagues i posteriorment va ser el cap de les brigades municipals, fins fa pocs anys. Es coneixia tots els racons de tots els barris de la ciutat i les problemàtiques concretes que existien.

L'any 1999 formava part de la candidatura socialista que encapçalava Joaquim Nadal (PSC). quan Nadal va deixar l'alcaldia de Girona, a mig mandat, en mans d'Anna Pagans, va entrar com a regidor, fins al final del primer mandat de Pagans. Va ser reprsentant municipal entre el 2002 i el 2003, i va compartir tasques amb Isabel Salamaña a l'àrea de Mobilitat i Via Pública. Salamaña el recorda com «un servidor públic excepcional».

L'exregidora socialista té mil i una anècdotes per explicar. Sempre anava carregat d'eines al cotxe per si en necessitava alguna o si hi havia una emergència, fos l'hora que fos i on fos. No li feia mandra res. Retirava brides dels fanals que ja no aguantaven banderoles, s'encarregava de fer retirar arbres caiguts al Galligants poques hores abans de l'inici de Temps de flors encara que això requerís fer-ho a les quatre de la matinada, participant en actuacions per retirar la neu en grans tempestes... «Era una bellíssima persona, dedicada a la ciutat com ningú i a totes les seves persones», afirma Salamaña. «Si la ciutat és el que és avui en dia és en part gràcies a ell, entre d'atres», reitera.

Era un home «amb gran sentit de responsabilitat i d'estima cap a tota la ciutadania sense cap exclusió per raó de classe, d'ètnia, de religió, de gènere. Un gran home, un gran amic», conclou, no sense abans reivindicar que «la ciutat li hauria de fer un homenatge».

A nivell veïnal era una figura molt emblemàtica. Una persona a qui sempre valia la pena escoltar i ple d'idees. Molt implicat en el món associatiu va lluitar permanentment per la millora i la dignificació del barri de Germans Sàbat per aconseguir serveis i equipaments i des de l'Associació de Veïns va impulsar multitud d'accions socials, culturals i d'integració. I no només per Germans Sàbat, si no també pels barris de l'entorn, els que es coneixm com de l'esquerre del Ter. Col·laborava en tota mena d'esdeveniments, per exemple, per als nens de l'escola o per la gent gran.

La també exregidora socialista Amèlia Barbero, també va coincidir amb Guerrero molts anys, tant com a regidor com a treballador. Ella era regidora de Personal i de Girona Est.

Barbero destaca que «en Pepe se sabia la realitat dels barris. Coneixia totes les famílies i sabia què era prioritari a cada lloc». «Tenia la ciutat al cap. Tenia mil ulls», assenyala. A més a més, apunta que «sempre tenia un somriure. Era entranyable. Ple d'humanitat i lleial a les causes justes. Es posava a la pell de qualsevol ciutadà. Un profund socialista». «Era molt estimat per la ciutadania i per tots els treballadors de l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat la mort de Guerrero, ha ofert el condol a familiars i amics i ha destacat que «era una persona molt vinculada a la vida associativa de la ciutat, sobretot al seu barri a Germans Sàbat».

Actualment era el president de l'agrupació local del PSC de Girona.

L'enterrament es farà aquest dimarts, a les deu del matí al tanatori de Girona.