25 de desembre de 2018
25.12.2018
L'Empordà

El Circ de Nadal de Girona escalfa motors amb 26 artistes que faran acrobàcies sobre gel

El director assegura que han tardat quatre anys a programar aquesta disciplina pels pocs professionals que s'hi dediquen

25.12.2018 | 06:30
El Circ de Nadal de Girona escalfa motors amb 26 artistes que faran acrobàcies sobre gel

El Circ de Nadal de Girona torna al format de la pista de gel transformant el pavelló de Fontajau en una pista de 400 m2. En total hi participaran 26 artistes de diferents punts d'arreu del món. El director, Genís Matabosch, ha detallat que han tardat quatre anys a recuperar el format de pista de gel perquè aquest tipus de disciplina no és gens comuna entre els acròbates i per això costa molt trobar atraccions. De cara a aquest Nadal, en el circ es podran veure coreografies grupals, acrobàcies amb monocicles, salts de corda i també el pallasso Pastelito, un dels grans reclams del públic. El Circ de Nadal es podrà veure a partir d'aquest dimarts 25 i fins el diumenge 30 de desembre.

Més de 400 metres quadrats de pista de gel han transformat el pavelló de Fontajau en la carpa del Circ de Nadal, que aquest any recupera el seu format inicial amb espectacles sobre gel. En total hi haurà 16 actuacions de 26 artistes diferents. La majoria d'ells, provenen dels països de l'Est como ara Rússia, Ucraïna o Kazakhstan, ha explicat el director del circ, Genís Matabosch.

Al llarg de dues hores d'espectacle, el públic podrà veure diferents acrobàcies amb "monocicle, barres russes, números aeris" o també saltant a corda amb patins de gel. De fet, Matabosch ha detallat que tots els artistes portaran patins per seguretat.

El Circ de Nadal ha apostat tornar al patinatge sobre gel. Matabosch ha explicat que des de la primera edició no repetien aquest format perquè "la disciplina de les acrobàcies sobre gel és escassa" i per això han tardat tots aquests anys a trobar nous espectacles.

L'única persona de tot l'espectacle que no portarà patins serà el pallasso Pastelito. És el convidat estrella d'aquest circ i és un dels artistes més mediàtics a Chile, el seu país d'origen. Matabosch ha explicat que aquest pallasso era una de les demandes més importants que els feia el públic, després que Pastelito va actuar al Festival Internacional del Circ l'any 2014.

El pallasso ha assegurat que aquí "fa fred" però ell s'encarregarà de "treure'l amb un somriure de tots els nens". Per això ha convidat al públic a visitat el Circ de Nadal de Girona, que arrencarà el dia de Nadal (25 de desembre) i es podrà veure fins el diumenge 30 de desembre.

De moment, Genís Matabosch ha detallat que ja han venut més de 15.000 entrades, però encara en queden unes 7.000 a la venda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook