24 de desembre de 2018
24.12.2018
Girona

Veïns de Font de la Pólvora creen una plataforma en contra dels talls de llum

Acusen a l'Ajuntament de Girona i Endesa de llançar missatges "estigmatitzadors" del barri

24.12.2018 | 10:24
Els veïns han creat una plataforma ciutadana.

Una quarantena de veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona han creat una plataforma per lluitar en contra dels "talls indiscriminats" de llum que hi ha en aquesta zona de la ciutat. Sota el nom de Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora, els veïns han decidit organitzar-se com una assemblea i treballaran per conscienciar la resta de la ciutat de la situació "profundament injusta" que pateix el barri.

De fet, aquesta zona registra talls de llum periòdicament a causa de les persones que punxen il·legalment a la xarxa. Això comporta que hi hagi un sobreconsum a l'enllumenat i salta el subministrament de diversos carrers. Per tal de posar fi a aquesta situació, els veïns exigeixen "una solució real" a l'Ajuntament de Girona i Endensa.

Els constants talls de llum que pateixen els veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona ha estat el detonant perquè una quarantena de veïns hagi optat per crear la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora. Aquest col·lectiu s'organitza en un format d'assemblea en què cada carrer tindrà entre tres i cinc membres representants i d'aquesta manera es facilitarà la coordinació i comunicació amb els veïns.

El primer objectiu de la plataforma és que l'Ajuntament de Girona i Endesa trobin una "solució real" als talls de llum que pateix el barri. Des de la plataforma consideren que els arguments que donen l'administració local i l'elèctrica són missatges "estigmatitzadors" que " marginen encara més una comunitat històricament exclosa de Girona".

La portaveu de la plataforma, Marta Zambudio, ha afirmat que la situació que es viu en aquesta zona de Girona Est "no passaria mai als barris més cèntrics de la ciutat" i per això creu que l'alcaldessa tracta als habitants de la Font de la Pólvora com "ciutadans de segona". Zambudio ha recordat que hi ha "veïns que paguen les factures i veuen com cada nit els hi tallen la llum sense cap explicació".

El govern local i Endesa responsabilitzen l'elevat nombre de casos de frau de llum com a causants dels talls. Expliquen que totes les cases que punxen el servei provoquen que la xarxa es saturi i caigui el subministrament. De tota manera, per la plataforma aquest no és un argument suficient i considera que dona una mala imatge del barri.

De moment, els veïns estan recollint les factures de llum de tots els veïns que han anat pagant tot i no tenir el subministrament garantit. D'aquesta manera, volen denunciar el greuge que pateixen i també aconseguir que la resta de veïns de Girona coneguin la situació que pateixen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook