La projecció benèfica de la pel·lícula "Bicicleta, cullera, poma" dirigida per Carles Bosch i protagonitzada per Pasqual Maragall que va tenir lloc ahir al vespre als Odeon Multicines de l'Espai Gironès ha estat un èxit amb més d'un centenar d'assistents. Les donacions que es van fer durant l'acte se sumaran al total que es recapti en acabar la campanya solidària i es destina íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall.

A la pel·lícula es poden veure els inicis de la malaltia de Pasqual Maragall i com viu el seu dia a dia. L'acte va comptar amb la presència de Carles Bosch (nominat a un Òscar per Balseros) i amb Cristina Maragall, filla del protagonista i portaveu de la Fundació Pasqual Maragall.

La iniciativa s'ha emmarcat en la campanya solidària de Nadal de l'Espai Gironès "Missatge a l'espai. Per un futur que tothom recordi" que aquest any recapta diners contra l'Alzheimer i s'està duent a terme en col·laboració amb la Fundació Pasqual Maragall. El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, agraeix la gran implicació de la població amb la campanya.

Missatges amb el record més preuat

Fins el 5 de gener hi ha instal·lat al Centre Comercial un estand amb una pantalla perquè els visitants puguin escriure un missatge amb el record que no voldrien oblidar mai. Per cada missatge l'Espai Gironès dona 5 euros a la Fundació Pasqual Maragall. L'objectiu és arribar als 2.000 missatges i als 10.000 euros de donació que es destinaran a l'entitat. La campanya solidària està anant a molt bon ritme amb una gran participació i tot fa pensar que s'aconseguirà arribar a l'objectiu proposat. Fins ara s'han recollit més de 1.600 missatges que es convertiran en donatius del Centre Comercial a la Fundació.

A més, l'Espai Gironès, en el marc de la campanya solidària, durà a terme una iniciativa molt innovadora que consistirà en recollir en un USB tots els missatges que hagin escrit els participants i enviar-los a l'espai interestel.lar per mitjà d'una empresa especialitzada. I d'aquí a de deu anys el Centre enviarà un e-mail a cada participant amb el record que hagin deixat escrit. És la primera acció d'aquestes característiques que es porta a terme en un centre comercial i la intenció és assegurar que aquests records perdurin en el temps en una acció simbòlica que s'emmarca en la lluita contra l'Alzheimer.

La iniciativa compta amb dos padrins: el músic Pep Poblet i l'actor, director i autor teatral Martí Peraferrer.

La campanya solidària de Nadal ha comptat també amb dues xerrades sobre l'Azheimer i la investigació d'aquesta malaltia. A més, s'ha dut a terme la projecció gratuïta de la pel·lícula "El diario de Noa" que també està relacionada amb l'Alzheimer.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l'Espai Gironès i del web del centre comercial i s'hi pot participar amb l'etiqueta #vullrecordar explicant el moment que es voldria recordar en un futur. El Centre Comercial sorteja cada setmana entre tots els participants una pel·lícula en DVD relacionada amb l'Alzheimer.

Durant la campanya de Nadal també hi ha el tradicional Tió fins el 23 de desembre (de les 17:30h a les 19:30h) i el 24 de desembre ( de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials del 27 al 29 de desembre i del 2 al 4 de gener (de les 17:30h a les 20h); i els dies 31 de desembre i 5 de gener ( de les 11:30h a les 14h). A més de les activitats a la zona exclusiva per a infants ,el Kids Club, de dijous a dissabte i els diumenges en que el Centre Comercial està obert ( de les 17:30h a les 20h); els dissabtes també de les 11:30h a les 14:30h ; i els dies 24 i 31 de desembre de les 11.30h a les 14:30h.

Aquest 2018 es compleixen 10 anys de la creació de la Fundació Pasqual Maragall. Una dècada més tard, la Fundació compta amb un centre d'investigació, el Barcelona?eta Brain Research Center (BBRC), on treballen més de 50 investigadors i professionals en projectes per avançar en la detecció precoç i la prevenció d'aquesta malaltia.

Gràcies al suport de la Fundació Bancària "la Caixa", el centre disposa d'una cohort formada per 2.700 voluntaris sans, l'estudi Alfa, que participen en els seus estudis d'investigació per a la prevenció de l'Alzheimer. Per fer possible aquests estudis, la Fundació compta amb el suport d'una quinzena d'entitats i una base social de més de 20.000 socis que contribueixen econòmicament a la continuïtat del projecte.