"És ridícul que el govern anunciï una inversió de 2 milions per adquirir pisos per a l'emancipació de joves i ara hagi de canviar les bases del seu propi concurs perquè no ha rebut cap oferta". D'aquesta manera ha descrit la portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, el "fracàs" de la campanya iniciada pel govern convergent de forma "improvisada" i que pretenia adquirir pisos d'almenys 40 m2 a un màxim de 95.000 euros per destinar-los a lloguer social.

"Ens vam trobar amb una proposta econòmica per a comprar pisos per a joves anunciada a bombo i platerets i resulta que el govern ni tan sols ha calculat si les condicions que fixava per adquirir habitatges eren viables o no", ha explicat Pujola, qui després ha ironitzat sobre la proposta afegint que el govern "va dir que els compraria a un màxim de 95.000 euros com si a Girona hi hagués tants pisos per sota d'aquest preu".

Per a Pujola aquesta situació és fruit "d'una gestió nefasta" de Madrenas "que es fa moltes fotos però no tira endavant cap projecte" i creu que aquest anunci improvisat d'adquisició de pisos es va produir "després que un periodista li fes passar vergonya en una entrevista a la ràdio en la qual Madrenas va admetre que durant el seu mandat i el de Puigdemont no s'ha construït ni un sol pis de protecció oficial".

La portaveu taronja ha remarcat que a dia d'avui el govern municipal "encara ha d'explicar els requisits que els joves hauran de complir per poder accedir a aquests habitatges, en cas que l'ajuntament n'acabi comprant algun" i ha acusat el govern de fer "propaganda populista" amb un tema sensible "sabent com sap que el preu del lloguer s'ha disparat a la ciutat i pot suposar més de la meitat d'un sou, que els contractes de lloguer han anat a la baixa en un 28% i que els preus han augmentat un 20% en tres anys". "Els gironins no volen una alcaldessa de foto sinó una alcaldessa que gestioni i no doni l'esquena a la gent", ha precisat Pujola.