Vint-i-cinc professores i professors d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de l'Institut Montilivi faran una jornada de dejuni demà com a denúncia a "la situació dels presos polítics del nostre país i en suport als presos que van iniciar una vaga de fam" a principis d'aquest mes de desembre.

Aquesta acció de protesta consistirà en un dejuni voluntari de 24 hores, des de les 7 del matí del mateix dijous fins a les 7 del matí de l'endemà divendres. Desenvoluparan la seva activitat docent ordinària amb una insígnia identificativa de l'acció que estan portant a terme i mantindran al llarg de tota la jornada d'obertura del centre un punt fix d'informació i contacte per a qui hi estigui interessat. Alhora conviden a la resta de comunitat educativa a sumar-s'hi ( professorat, pas, famílies...).

Els professors compromesos amb aquesta acció de protesta, amb el suport d'alguns més del propi centre, volen sumar-se a la cadena de dejunis que s'estan realitzant en tot el territori català i en especial al dels centres educatius propers com és la Universitat de Girona i l'Institut de Santa Coloma de Farners o a Celrà.