Les comarques de Girona han tornat a solidaritzar-se per la Marató de TV3. I és que s'han preparat més de 200 activitats arreu de la demarcació per col·laborar a la recerca contra el càncer. Una de les més populars ha estat la Marató per la Marató dels Bombers que arrenca des del Carrer Santa Clara de Girona. Malgrat la pluja intermitent que ha anat caient tot el matí, desenes de corredors han participat en una de les activitats més destacades i que des de fa anys recapta més de 3.000 euros per a la investigació. L'esport és un dels protagonistes de La Marató de TV3, així com la cultura i la gastronomia. A Cruïlles (Baix Empordà) es torna a fer una escudellada popular que cada any omple l'espai de La Sala.

Milers de persones han col·laborat en els centenars d'actes que s'han fet a les comarques de Girona per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio contra el càncer. Algunes de les més destacades han estat, com sol ser habitual, les esportives. La Marató per a la Marató que fan els Bombers amb el Club d'Atletisme, i el departament d'Esports de l'Ajuntament de Girona és un dels actes que més gent aplega.

I aquest any no ha estat una excepció malgrat la pluja. I és que el mal temps no ha fet decaure una prova que cada any recapta més de 3.000 euros per una causa solidària. "Esperem que aquest any no sigui diferent, tot i que la pluja fa que se'n ressentin els donatius de les persones que s'acosten", assenyala el caporal dels Bombers i responsable de la prova, Eloi Bonet.

Una de les particularitats d'aquesta activitat, que fa dotze anys que dura, és que els Bombers fan tota la Marató corrent amb parelles i l'equip especial d'intervenció. En concret, porten la vestimenta ignífuga, a més de la bombona d'oxigen a l'esquena.

Una altra activitat que ha aplegat força gent ha estat la Marató de Ball organitzada per l'escola Arts&Dance de Figueres. La seva directora, la Bel González, explica que per a ella és "molt important" participar a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. De fet, fa sis anys que hi dona suport i organitza vuit hores seguides de ball de diferents estils.

"Aquest any és especialment sensible ja que ens pot tocar a tots i hem de lluitar com sigui contra el càncer", explica la Bel. Una de les que cada edició participa en ballar ha estat la Rosor Cortada que explica que "cada any repeteix". "Ni ens ho plantegem, cada edició tenim clar que hi serem perquè la causa s'ho val", explica la Rosor.

També han destacat les sardanes solidàries que s'han celebrat en diversos pobles de les comarques gironines. Els balladors i altres assistents aportaven un donatiu que s'incorporava a una guardiola que estava al mig de la rotllana.

Els més petits també han estat partícips d'aquesta jornada de solidaritat clàssica de Catalunya. Jocs on els nens i nenes bescanviaven peces per diners que anaven a la Marató, fins a concursos de dibuixos que després se subhastaven. Tot plegat això sí acompanyat d'una xocolata amb melindros.

Escudella solidària

Entre les moltes activitats que s'han dut a terme també ha destacat la gastronomia. Han estat molts els dinars, esmorzars i berenars populars que s'han fet arreu de les comarques gironines per recaptar fons.

Una de les més peculiars l'ha organitzat la Penya Barcelonista de Monells (Baix Empordà) que ha preparat una 'Escudellada' en la que hi ha participat centenars de persones. El menú consistia amb un plat d'escudella, carn d'olla, postres i música. Tot plegat a un preu de 15 euros i els beneficis destinats a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.