08 de desembre de 2018
08.12.2018
L'Empordà

Buch reconeix que "algunes actuacions policials d'ahir no van seguir el protocol"

El conseller d'Interior admet que hauran de revisar les imatges sobre l'actuació d'ahir dels Mossos | Afirma que no "li tremolarà el pols per fer fora agents de la BRIMO"

08.12.2018 | 06:30
Miquel Buch, en una imatge d'arxiu.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha opinat aquest divendres que algunes de les càrregues policials d'aquest dijous a Girona i Terrassa "en cap cas" van ser correctes. Per això, ha assegurat que no li "tremolarà el pols" a l'hora d'expulsar de la Brimo si algun mosso d'Esquadra antiavalots es va "extralimitar"  ja que algunes, segons ell, "no s'ajustarien als principis de proporcionalitat i gradualitat". Tot i que diu que s'ha d'estudiar cas per cas, ha afirmat que "algunes actuacions no van seguir el protocol".

En entrevistes a Catalunya Ràdio i SER Catalunya, ha admès que ni a ell ni al Govern li han agradat algunes imatges i ha explicat que els Mossos van encapsular la manifestació espanyolista, que tenia els permisos i que no hi havia hagut cap recurs judicial en contra. "Independentment del que pensin, s'estaven manifestant". No obstant això, alguns antifeixistes es van voler saltar el cordó policial, llençant a terra les tanques de protecció. "Jo sóc antifeixista i em manifestaré les vegades que calgui, però no soc violent", ha conclòs.

Sobre el cas de la diputada cupaire Maria Sirvent, ha explicat que hi va parlar aquest dijous a la nit, quan era a urgències de l'hospital. En tot cas, ha negat que la policia catalana tingui cap problema amb la CUP, ja que "és una policia democràtica", i que sí algun agent actua per criteris polítics es "prendran mesures". Buch ha assegurat que els Mossos "no són una policia política" i que han d'estar entre "la mitificació i el descrèdit".

En tot cas, creu que "tot això no forma part del procés independentista, que sempre s'ha hem manifestat pacíficament". "Hem de fer una reflexió com a país i veure si el camí que hem de seguir és aquest", ha conclòs.

Diversos partits i entitats com la CUP van demanar ahir la dimissió del conseller per l'actuació dels Mossos durant les càrregues a les manifestacions antifeixistes que es van produir a Girona i Terrassa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook