Almenys una persona va saltar aquest diumenge des de l'edifici del Bolet de Girona i va desplegar un paracaigudes per aterrar en un lateral asfaltat de la plaça Catalu­nya. Algú va gravar el salt amb un telèfon mòbil i el vídeo es va començar a distribuir a gran velocitat per les xarxes socials. No està confirmat si només va saltar una persona o més. Diari de Girona sí que ha pogut saber que a l'edifici s'hi van introduir tres persones car­regades amb bosses plenes de material i que van pujar fins a dalt de tot del gratacels, de quasi cinquanta-metres d'alçada, aprofitant un dels ascensors que té l'edifici. A les bosses hi hauria tot el necessari per assegurar el salt. Devien ser cap a les deu del vespre.

Els primers moviments haurien quedat enregistrats per les càmeres de seguretat que hi ha al replà d'entrada de l'immoble, tot i que es desconeix si la qualitat dels aparells permet distingir fesonomies amb claredat. Segons sembla, haurien aprofitat que una persona resident a l'edifici va entrar al bloc de pisos i, abans que es tanqués la porta corredissa que hi ha en un lateral de la porta principal, van poder introduir-se al hall de recepció. Primer hauria entrat un individu i, posteriorment, aquest hauria facilitat l'entrada als altres dos.

Un cop van arribar a la darrera planta, haurien trencat almenys el pany d'una porta per accedir a l'exterior de la part més alta del gratacels. L'edifici té setze plantes. Aquesta destrossa hauria portat la comunitat de veïns a traslladar als Mossos d'Esquadra aquesta entrada al seu gratacels sense permís, si bé des de la presidència de la comunitat de veïns i des de l'administrador de finques, de moment, es vol guardar silenci.

Queda per determinar exactament què va passar amb les altres dues persones que van accedir al bloc de pisos. Es podria comprovar amb les càmeres del mateix edifici que van enregistrar l'entrada. Si no van sortir, possiblement també haurien saltat. Correspondria doncs amb la frase de la persona que va gravar amb telèfon mòbil el salt d'un dels paracaigudistes, que adverteix que una altra persona és a punt de saltar. En aquell moment, però, la gravació s'atura.

Poc després que l'individu ater­rés en un lateral de la plaça Catalunya, es pot observar com almenys dues persones més l'estan esperant per garantir que el paracaigudista no pateix cap mal i que no hi hagi cap vehicle que pertorbi el salt. Al punt on va tocar terra hi passen cotxes, tot i que al vídeo no n'arriba a aparèixer cap en cap moment.