L'Ajuntament de Salt ha denunciat un home per abocar una vintena de televisors avariats als contenidors del carrer Torras i Bages, cantonada amb Ramon Sambola el passat 31 d'octubre.

L'ordenança Reguladora dels Residus, que contempla sancions de fins a de 1.501 a 3.000 euros, considera l'abocament una infracció molt greu, ja que es tracta d'abandonar qualsevol tipus de residu a la via pública o en qualsevol espai diferent dels establerts pels serveis de recollida.

L'home va declarar a la Policia Local de Salt que es dedicava a recollir les televisions a les deixalleries de la comarca i que els treia les peces aprofitables abans de llençar-les al costat del contenidor.

L'Ajuntamenti nforma en un comunicat que ha iniciat un període de "seguiment intensiu" d'aquest tipus d'infraccions amb motiu del desplegament del nou contracte de neteja.

Aquest contracte, a part del canvi de contenidors de tota la ciutat, també ha permès augmentar el personal destinat a la neteja dels carrers i ha incrementat aquest tipus de controls per evitar els abocaments de voluminosos.

Aquest tipus d'infraccions suposen una despesa de 80.000 euros anuals a les arques municipals, afirma el consistori.