Recaptar diners per a la investigació contra l'AlzheimerAquest és l'objectiu de la campanya solidària de Nadal Missatge a l'espai, que ha impulsat l'Espai Gironès conjuntament amb la Fundació Pasqual Maragall. De l'1 de desembre al 5 de gener, els visitants del centre comercial de Salt podran escriure el seu record més preuat a una pantalla instal·lada a l'entrada del centre. Per cada missatge, l'Espai Gironès donarà 5 € a la Fundació Pasqual Maragall. «L'objectiu és arribar als 2.000 missatges, que equival a 10.000 euros de donació», va explicar ahir la responsable de màrqueting del centre, Cristina Plana.

Els escrits seran recollits en un USB i enviats a l'espai interestel·lar per mitjà d'una empresa especialitzada. D'aquí a 10 anys, el centre enviarà un e-mail a cada participant amb el record que hagin deixat escrit. «És una acció que va en sintonia amb la malaltia de l'Alzheimer perquè promou que els records perdurin en el temps», va afegir.

Aquest és el vuitè any consecutiu que el centre comercial organitza una campanya solidària durant les festes de Nadal. Enguany, emmarcada en la malaltia de l'Alzheimer, la qual afecta «1 de cada 10 persones majors de 65 anys i suposa un cost mitjà de 22.000 euros per malalt a Catalunya», va remarcar el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà.

La campanya compta amb el suport del músic Pep Poblet i l'actor Martí Peraferrer. A banda de la recollida de missatges, s'organitzaran activitats paral·leles. Destaca la projecció de la pel·lícula Bicicleta, cullera, poma, de Carles Bosch, el 20 de desembre a l'Odeón Multicines. El documental relata la convivència de Pasqual Maragall amb l'Alzheimer.