L'Ajuntament de Girona ha adquirit conjuntament amb sis municipis més una plataforma de contractació electrònica que els permetrà gestionar la seva compra pública o contractació de serveis. A partir de la compra conjunta, els ajuntaments han establert una col·laboració que es mantindrà durant tot el temps d'utilització de la plataforma per posar en comú els requeriments necessaris que garanteixin la qualitat de la prestació. Aquests municipis són Girona, Barcelona, Gavà, Granollers, Mataró, Premià de Mar i Terrassa.

La signatura del contracte de la plataforma s'ha fet en un acte públic avui on ha participat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. L'adjudicació del nou sistema té un pressupost total de 3.027.696,31 euros.

Aquest nou sistema de contractació electrònica permetrà simplificar els tràmits administratius i reduir burocràcia. Ajudarà a incrementar la transparència, l'eficiència, l'agilitat i l'objectivitat durant tot el procés de contractació pública. Així mateix permetrà fer un seguiment rigorós de la contractació i facilitarà la participació de les PIMES locals en licitacions de poca quantia econòmica.

"La bona gestió ha sigut sempre una de les nostres prioritats com a Ajuntament. Hem millorat aquests últims anys malgrat coincidir amb canvis legislatius que ens han afectat, però tenim com a objectiu intentar ser cada vegada més àgils i fer més eficient la relació amb l'Administració. Per ser una ciutat dinàmica, on els particulars i les empreses puguin engegar projectes, des de l'Ajuntament hi hem de posar de la nostra part i ser uns facilitadors. Aquesta plataforma va en aquest camí", ha recalcat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Aquest nou sistema electrònic permetrà als ajuntaments exigir a les empreses licitadores, a través dels diferents procediments d'adjudicació, el compliment d'uns criteris de responsabilitat mínims en matèria social, ambiental i d'innovació que van més enllà de l'oferta econòmica.