Girona celebra la tercera edició de la Setmana de la Ciutat Educadora des d'avui fins al 2 de desembre. Durant aquests dies s'han programat una cinquantena d'actes amb l'objectiu de promoure activitats educatives que contribueixin a la transformació de la ciutat, millorant la qualitat de vida i les relacions de la ciutadania de Girona.

L'acte central serà la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, en el qual participarà l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i que vol ser un reconeixement al compromís de la ciutat en l'alfabetització de les persones adultes i a totes aquelles entitats que duen a terme projectes dedicats a aquesta finalitat. L'acte tindrà lloc el 30 de novembre, a les 19:15 h, al Centre Cultural La Mercè.

Durant tota la setmana hi haurà altres actes destacats, com el debat "La ciutat pertany a les persones?", el dia 27 de novembre a l'Estació Espai Jove, en què es debatrà sobre el concepte de ciutat educadora i el model de ciutat, i que estarà moderat pel comunicador i activista social Mohamed El Amrani. També cal destacar el diàleg entre el doctor en Pedagogia i professor emèrit de la Universitat de Girona, Mon Marquès, i l'enginyer industrial i assessor en estratègies urbanes i governabilitat local Josep Centelles, que es portarà a terme sota el títol "Qui i què educa la ciutat?", el dia 29 de novembre, a les 19 h, a la Casa de Cultura.

Altres activitats programades són el lliurament de la Beca Premi d'Europa i la 6a Jornada Lluís Maria de Puig, tots dos el dia 28 de novembre; la 1a Jornada d'Innovació i Emprenedoria de Formació Professional de Girona i la 5a Jornada d'Intercanvi d'Experiències, del dia 30 de novembre, o la taula informativa a càrrec de l'Associació Comunitària Anti-SIDA, del dia 1 de desembre, amb motiu del Dia Mundial Contra la Sida.