L'ensorrament de la teulada d'un edifici del Barri Vell ha provocat que l'Ajuntament de Girona hagi hagut de precintar parcialment un restaurant que hi ha als baixos per motius de seguretat. També s'ha inhabilitat part d'un habitatge que hi ha entre el sostre esfondrat i el local dels baixos. El consistori considera que, mentre no s'arrangi la finca afectada, hi ha perill a l'hora de desenvolupar l'activitat de restauració amb normalitat en la part afectada, una de les sales de l'establiment. Tant el restaurant com l'habitatge formen part d'aquest edifici i, al mateix temps, i principalment, del que hi ha al costat. Per aquest motiu, comparteixen bigues amb la finca abandonada.

El sostre de l'edifici de la pujada de Sant Domènec número 11 es va esfondrar dissabte al vespre. Es tracta d'un immoble propietat de la Sareb que està buit i en estat de degradació des de fa anys. Precisament la Sareb va haver de rehabilitar les façanes a requeriment de l'Ajuntament, fa uns anys, segons va apuntar ahir el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. El carrer és molt transitat perquè dona accés al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona (UdG).

El representant municipal va explicar que quan es van fer els requeriments tenien coneixement del mal estat de les façanes però no sabien l'estat concret del teulat, que ara ha cedit, perquè no podien accedir a l'interior de l'edifici.

El regidor va assenyalar que un aparellador municipal va inspeccionar ahir al matí la finca i van determinar, preventivament, i per evitar riscos, que s'havia de precintar el local del costat perquè noves afectacions no causin perjudicis majors. «Sabent que pot passar alguna cosa, seria imprudent no precintar-lo», va indicar. De fet, es va estar mirant si s'havia de precintar tot l'establiment o si només fent un precinte parcial n'hi havia prou. Finalment, es va considerar que n'hi havia prou amb una clausura temporal d'una sala petita de l'establiment. És la que està just a sota de les bigues compartides amb l'edifici de la Sareb. A més a més, ja van requerir a la Sareb que tant aviat com sigui possible repari la finca. De fet, ahir un tècnic d'aquesta entitat bancària, que gestiona els actius procedents de la crisi bancària, també va ser a l'inspecció de l'immoble. D'altra banda, el regidor d'Urbanisme ha volgut deixar clar que l'Ajuntament controla i revisa tots els edificis, tot i que ha admès que sempre pot haver-n'hi algun que «s'escapi», com ha estat aquest cas.

Veïns de la zona es queixen del mal estat de l'estructura de l'edifici però també de la brutícia existent a l'interior. Lendemà de l'ensorrament, l'Associació de Veïns del Barri Vell va reclamar una actuació preventiva per evitar que l'edifici es pugui continuar degradant.