El jutge va enviar ahir a presó l'home que divendres va apunyalar una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. L'agressor va abordar la víctima en ple dia al mig de la plaça Sant Cugat del municipi i els Mossos el van detenir a Girona poc després. La dona va ingressar a l'UCI del Trueta amb pronòstic reservat. Segons van informar des del centre, ahir ja havia sortit de l'Unitat de Cures Intensives i evoluciona favorablement.

Més d'un centenar de treballadors del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt es van concentrar ahir al migdia davant de l'Ajuntament de Salt per protestar i condemnar l'apunyalament. La presidenta del comitè d'empresa, Gemma Martínez, va denunciar la situació de «vulnerabilitat» dels treballadors socials.

Mobilitzacions tota la setmana

El personal va acordar un seguit de mobilitzacions i aturades durant tota la setmana i que divendres faran un concentració a la seu de la Generalitat a Girona, però que també es farà a les quatre demarcacions catalanes.

L'arrestat, de nacionalitat marroquina, tenia antecedents i ja havia estat denunciat i detingut per protagonitzar altres aldarulls al Consorci Benestar Social Gironès-Salt com causar desperfectes a l'edifici o a vehicles del personal.

A la condemnació dels fets també s'hi han sumat els Col·legis Professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials de Catalunya. A través d'un comunicat, exposen que les «agressions i amenaces tant físiques com verbals per part de persones que queden excloses dels ajuts públics o no veuen satisfetes les seves expectatives s'estan convertint malauradament en episodis reiterats». També posen de manifest la «desprotecció», «inseguretat», «por» i «angoixa» amb la qual treballen els professionals de l'atenció directa dels Serveis Socials. «Malgrat ser una realitat que va en augment, pocs municipis compten amb protocols d'actuació davant d'una agressió i la resposta institucional no sempre és satisfactòria», lamenten.

Segons el comitè d'empresa del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt el Departament d'Afers Socials ja s'ha compromès a elaborar un protocol de riscos per prevenir que es tornin a repetir agressions com la de Salt.