La Policia Municipal de Girona va detenir la nit del dijous quatre dones com a presumptes autores de tres furts, disfressades, en establiments de Girona i un a Salt. La policia va rebre l'avís de diversos comerciants de l'Eixample a través dels quals es facilitava la descripció d'un grup de quatre dones sospitoses. Segons la informació obtinguda, utilitzaven mocadors, perruques i ulleres per dificultar la seva identificació.

Amb aquests indicis, la policia va intensificar la vigilància i va localitzar dues de les sospitoses, carregades amb bosses, a la cruïlla del carrer Juli Garreta i la ronda de Sant Antoni Maria Claret.

Paral·lelament, un altre agent va detectar les altres dues sospitoses al carrer Juli Garreta. Durant el procediment d'identificació, els policies van establir relació entre les quatre dones i van esbrinar que havien utilitzat un vehicle estacionat al mateix carrer.

Un cop al vehicle, van localitzar una gran quantitat de peces de roba, etiquetada en la seva totalitat, procedent de diferents comerços. També van trobar una perruca, una bossa preparada per evitar els sistemes d'alarma, unes ulleres, tisores, dos tornavisos i mocadors, elements que suposadament feien servir per ocultar les seves fesomies. El material furtat tenia un valor de més de 4.000 euros.

Gestions posteriors van determinar que totes tenien antecedents per delictes similars, majoritàriament a Barcelona. D'entre les detingudes, Maria del Carmen S.E., veïna de Badalona, tenia en vigor una ordre de detenció i ingrés a presó. Ja havia estat detinguda al maig, després que perpetrés diversos furts. En aquella ocasió el valor de les peces superava els 5.000 euros. Al seu temps, Jessica P.R., veïna de Sant Adrià de Besòs, tenia una ordre de no apropament a una gran superfície comercial barcelonina. Les altres dos detingudes, totes dues de Badalona, són: Mercedes S.C. i Melodia A.P.

Forcejament en una perfumeria

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir també dijous un veí de Girona per un robatori amb violència i intimidació en una perfumeria del Mercadal.

Els Mossos feien patrullatge preventiu i van veure un home a l'altura de la cruïlla de Joan Maragall amb plaça sibil·la de Fortià que intentava fugir, mentre forcejava amb un altre, que volia retenir-lo. Els homes van caure a la vorera i un va fugir corrents. Els agents van poder-lo aturar i van constatar que duia dues caixes de colònia.

Una altra patrulla es va adreçar a la botiga de perfums del carrer Joan Maragall, on una treballadora els va explicar que havia sorprès el noi quan intentava sostreure les ampolles del local i que, en interposar-se entre ell i la sortida, l'home l'havia agafada per les espatlles i li havia propinat una forta empenta que l'havia fet caure a terra. Es va fer mal al maluc i a l'espatlla. Llavors un ciutadà havia sortit darrere seu i l'havia intentat retenir. L'arrestat és un home, de 39 anys, de nacionalitat espanyola. Té antecedents per delictes contra el patrimoni, com ara robatoris i furts.