Quatre carrers de Domeny-Taialà passaran a pertànyer, en els propers dies, al barri de Germans Sàbat. Així s'ha decidit a través d'una consulta popular. Els veïns dels carrers dels Cavallers, de la Coma, de Joan Salvat-Papasseit i de Joan Oliver i Sallarés «Pere Quart» estaven cridats a triar el seu barri a través d'una votació organitzada per l'Ajuntament de Girona.

La major part dels 53 veïns que van anar a votar, entre divendres i dissabte, van manifestar la voluntat de formar part de l'associació de veïns del barri de Germans Sàbat. Concretament, 10 van votar que aquests quatre carrers han de formar part de l'associació del barri de Domeny-Pla de Domeny-Taialà i 43 que han de pertànyer a l'associació del barri de Germans Sàbat.

En total estaven cridats a donar la seva opinió 127 veïns d'aquests quatre carrers. La votació, que es va portar a terme durant dues jornades al local parroquial de Germans Sàbat, va comptar amb la participació de 53 persones, és a dir, un 41,7% del total.

Fins ara, aquests quatre carrers pertanyien a Domeny-Pla de Domeny-Taialà, tal com es va acordar en la Comissió Mixta de Ciutat dels pressupostos participats dels barris del 2012.

Tot i que des de l'Ajuntament es defensa que aquest procés de recollida d'opinions no és una consulta jurídicament vinculant, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va voler deixar clar ahir que la decisió dels veïns és definitiva. «Sempre he manifestat que consideraria decisiva l'opinió majoritària entre el conjunt dels veïns dels quatre carrers», va exposar. Madrenas també va mostrar la seva satisfacció pels veïns i veïnes que hi van participar, apuntant que «d'aquesta manera resolem les discrepàncies que s'havien arrossegat en aquest tema». Davant d'això, el consistori va assegurar que en els propers dies, i el més ràpid possible, es tramitaran els canvis necessaris per tal que aquests quatre carrers passin a formar part de l'associació de veïns de Germans Sàbat.