Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per robar dins el traster d'un pàrquing de Girona i sospiten que podria estar darrere dels últims casos de robatoris en garatges aquests darrers dies en diversos punts de la ciutat. La detenció es va fer la matinada de dissabte a diumenge per part dels Mossos, que tenien establert un dispositiu per prevenir els robatoris amb força a interior de trasters.

L'arrestat pels agents de la comissaria de Girona és un jove de 19 anys, de nacionalitat hondurenya i veí de la ciutat. Va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. Compta amb diversos antecedents policials per furts i robatoris. El jove va passar el mateix dia a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els agents investiguen per veure si se li poden imputar més fets que han ocorregut durant les últimes setmanes a la ciutat.

Cal recordar, com va avançar Diari de Girona, que durant la setmana passada -la nit de dimarts a dimecres- es van produir diversos robatoris en garatges i trasters situats al barri de Sant Narcís, plaça Independència i carrer Migdia. Van ser forçats almenys una desena de garatges i trasters del barri de Sant Narcís -sobretot al carrer Pare Coll i al Ramon Muntaner- i també van robar en diversos garatges i trasters de la plaça Independència i el carrer Migdia. En la majoria de casos se'n van endur bicicletes, aparells electrònics, i altres tipus d'objectes, entre d'altres.

Alerta d'un veí de la zona Migdia

En el cas de la detenció del lladre de trasters, els Mossos van rebre l'alerta d'un veí que informava que havien entrat a robar al garatge del seu bloc, al carrer Migdia. Quan hi van arribar van trobar el propietari i els va dir que havia baixat al garatge després de sentir molts sorolls des del pis. Va veure la porta del pàrquing entreoberta i es va trobar amb un jove que portava el seient d'una bicicleta a les mans, a qui va poder retenir.

Els agents el van identificar i el van detenir després de constatar que el traster tenia la porta oberta i a dins hi havia una bicicleta sense seient. En l'escorcoll li van trobar un seient de bicicleta, un paraigües, una cullera, el mirall d'un retrovisor i dos tornavisos.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona investiguen si li imputen alguns robatoris més succeïts a trasters aquestes darreres setmanes. El detingut, a qui consten antecedents per fets similars, va passar el 18 de novembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.