La ciutat de Girona ja brilla a les nits gràcies a l'encesa dels llums de Nadal. Enguany, l'enllumenat nadalenc arriba a més barris i a més espais, i compta amb una alta presència del color groc i blanc.

Oficialment, la ciutat va donar el tret de sortida a la il·luminació nadalenca ahir a la tarda amb l'encesa de l'arbre de la plaça Catalu­nya. Acte que va comptar amb l'alcaldessa, Marta Madrenas. Prèviament, hi va haver una cercavila amb la Girona Marxing Band des del carrer de la Creu fins a la plaça de Catalunya i, després de l'encesa, un grup d'alumnes de l'Escola de Música Moderna de Girona van cantar nadales a la plaça de Catalunya. Tot seguit, la Girona Marxing Band va continuar la cercavila fins a la plaça de la Independència, on es va fer una xocolatada popular amb motiu de la inauguració de la Fira Nadal i una ballada de sardanes.

Els llums de Nadal s'instal·laran a 24 barris de la ciutat. Els nou bar­ris que s'afegeixen al circuit de llums de Nadal aquest any són Sant Daniel, Torre Gironella, Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Palau, la Creueta, Pedret i Montjuïc.

A més, hi haurà 20 espais nous que se sumen als existents per arribar als 109 punts on hi haurà il·luminació de Nadal. Entre aquests espais nous hi ha el carrer de l'Obra, la plaça de Salvador Espriu, la plaça de l'U d'Octubre de 2017, el carrer de Sant Daniel, la plaça del Grup Torre Gironella i la pujada de les Pedreres, entre altres.