L'Ajuntament de Girona destinarà 99.408,08 euros (IVA inclòs) a l'enjardinament de 1.521 escocells de la ciutat. Les zones on s'actuarà es divideixen en diversos barris de Girona, com Montilivi, Can Gibert del Pla, Santa Eugènia, Sant Narcís, Carme, Mercadal, Devesa i l'Eixample.

L'objectiu de l'actuació és principalment recuperar la qualitat i bellesa dels escocells de diversos carrers principals de la ciutat que han patit una disminució de plantes adventícies a causa de l'aplicació de productes herbicides. Amb la desaparició d'aquests plantes es perd un refugi per la fauna útil (insectes) que ajuda a controlar les plagues que afecten als arbres. Un cop es reforça la decisió de reduir o eliminar l'ús de productes herbicides a la ciutat, s'aconsegueix un major equilibri biològic al augmentar la biodiversitat, així com una continuïtat i sinèrgia entre els principals carrers de la ciutat, a través de la vegetació en els escocells.

"La tendència cap a l'ús de solucions biològiques i l'eradicació de la utilització de productes fitosanitaris químics, és una aposta clara d'aquest consistori. Això és un canvi de model en el tractament de la vegetació i les plagues que l'afecta i que molts municipis ja ha engegat. Aquest canvi significarà així mateix una visió en la que ens haurem d'adaptar tots, i reinterpretar el concepte del que és brut o el que és vegetat i verd. No hem d'oblidar que la normativa europea en l'ús sostenible dels productes fitosanitaris va en aquesta direcció", ha remarcat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

L'actuació, que consistirà en la preparació del terreny, la sembra de llavors i el reg dels escocells florits, permetrà també aconseguir una continuïtat en els principals carrers de la ciutat pel que fa a la vegetació a la via pública. S'hi sembraran una barreja de llavors mixta d'espècies arbustives i de flor que inclouran les següents espècies: Calendula officinalis, Centaurea cyanus, Achilea millefolium,Brachycome iberidifolia, Cheiranthus allionii, Alyssum maritimum i Tagetes patula. "Amb la sembra d'aquestes espècies, es referma nostre compromís amb promoure l'adaptació al canvi climàtic utilitzant vegetació de prat mediterrani en els jardins de la ciutat", ha afegit el regidor.

Aquest matí s'ha aprovat per Junta de Govern Local l'inici del procés de licitació del servei d'enjardinament de 1.521 escocells a la ciutat. Un cop s'adjudiqui, el contracte tindrà una durada de vuit mesos.