L'Ajuntament de Girona ampliarà i millorarà la vorera est de la travessera de Santa Eugènia per tal d'adaptar-la a la normativa vigent d'accessibilitat i actuar per fer un pas més en la cohesió de la ciutat en aquest punt.

L'àmbit de l'obra, de 1.626,68 metres quadrats, comprèn quatre trams de la travessera de Santa Eugènia, compresos entre el carrer de les Filadores i el carrer de la Maçana.

Només es pot actuar a la vorera est del carrer, ja que la vorera de l'altre costat pertany al municipi de Salt. Tot i això, s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Salt l'actuació que es desenvoluparà, ja que es preveu una futura obra a la vorera oest del carrer per part d'aquest municipi.

"Des del primer moment hem estat en contacte amb l'Ajuntament de Salt per informar-los de les nostres actuacions i facilitar-los tots els estudis que havíem fet, ja que tenim l'objectiu comú de millorar un carrer que compartim i que ens uneix per tal d'incidir positivament en les condicions de vida dels veïns i veïnes dels dos municipis que viuen a la travessera de Santa Eugènia", ha explicat el tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà.

L'actuació principal consistirà a ampliar la vorera per respectar una distància de pas lliure de més d'un metre i mig i es deprimiran els paviments de les voreres de les cruïlles per tal de fer-les accessibles al pas de vianants i persones amb mobilitat reduïda.

L'obra que es portarà a terme preveu mantenir els sentits de circulació existents, però eliminar l'aparcament de vehicles de la travessera en el tram entre el carrer de Costabona i el carrer de Félix Lope de Vega. Aprofitant l'obres, es substituiran dues lluminàries existents en el tram afectat per noves unitats amb tecnologia LED, s'ampliaran els embornals que hi ha, es renovarà la xarxa d'aigua afectada i s'instal·larà d'un prisma de telecomunicacions.

Aquest matí s'ha aprovat per Junta de Govern Local l'inici de l'expedient de contractació de les obres, que tenen un import màxim de licitació de 199.992,82 euros (IVA inclòs), tal com va avançar Diari de Girona.