Segona sentència absolutòria per al veí de Salt jutjat per abusar sexualment de menors a qui captava a través de les xarxes socials. El TSJC ha estimat el recurs que va interposar la defensa contra la sentència de l'Audiència de Girona dictada el març passat i que imposava a l'acusat una pena de 10 anys de presó per abusar sexualment d'un nen de 13 anys.

En aquest segon judici, la Fiscalia sol·licitava una condemna de 38 anys de presó per concertar cites sexuals amb quatre menors. L'Audiència, però, només el va condemnar pel cas de la víctima de 13 anys perquè considerava que no hi havia proves que demostrin que el processat sabés que els altres tres també eren menors de 16 anys (tots ells en tenien 15) ni tampoc que les relacions sexuals no fossin consentides.

La sentència recollia que l'home va contactar amb el menor el novembre del 2015. Ho va fer a través de la xarxa social Facebook i fent servir una identitat falsa. En aquests contactes cibernètics, li va proposar trobar-se a casa d'una cosina seva, tot i que en realitat era el domicili de l'acusat. Finalment, van quedar en un pis situat al carrer Francesc Macià de Salt. «L'acusat es va adonar, per l'aparença física del menor, que no tenia els 16 anys», exposava el tribunal. En aquest primer contacte, el menor va marxar de l'immoble perquè no hi havia la noia amb qui pensava que havia quedat.

El menor va tornar al pis en dues ocasions més, durant les quals el processat li va fer tocaments i dues fel·lacions. La víctima encara es va trobar amb l'acusat dos cops més, durant els quals van mantenir relacions sexuals plenes. «No consta que l'obligués intimidant-lo amb fotre-li la vida enlaire o explicar-ho a terceres persones», concloïa la sentència.

A l'hora de considerar provat que el processat sabia que aquesta víctima era clarament menor de 16 anys (l'edat legal per al consentiment voluntari), l'Audiència va tenir en compte una gravació en vídeo de la declaració de la víctima poc després de la detenció del processat. «La persona que apareix en pantalla és clarament un nen i no un adolescent, una persona que té menys de 16 anys», argumentava el tribunal.

El TSJC, però, recull que el tribunal, a l'hora de fixar judici, no va admetre com a prova la reproducció d'aquesta declaració a la sala de vistes argumentant que el menor declararia com a testimoni. Per això, ara no es podia basar en aquesta gravació per fonamentar la condemna. Com que no hi ha més proves que puguin demostrar que l'acusat sabia realment l'edat del menor, el TSJC conclou que l'ha d'absoldre també d'aquest delicte continuat d'abús sexual. La sentència també ordena la posada en llibertat immediata del processat.